
غذاهای قزوین را در سفر به این شهر از دست ندهید
اگر فقط یکبار عطر و طعم غذاهای قزوین را بچشید عاشق آن میشوید و بعد از تماشای جاهای دیدنی قزوین سری به رستورانهای این شهر خواهید زد. برای آشنایی با غذاهای قزوین ما را در نابرو همراهی کنید. قزوین یکی از شهرهای گردشگر پذیر کشور محسوب میشود که سالانه میزبان گردشگران زیادی است، غذاهای محلی هر استان بخشی از جاذبههای گردشگری آن استان را تشکیل میدهند. همراه من در نابرو باشید.
1- قیمه نثار
قیمه نثار از غذاهای قزوین به شمار میرود که امروزه به دلیل طعم عالیای که دارد در بیشتر مناطق نیز طبخ و پخته میشود که شما میتوانید به وفور مشاهده کنید. این غذا در اصل بومی شهر قزوین است، گردشگران، تجار و بازرگانان با سفر به قزوین با طعم بینظیر قیمه نثار آشنا شدند و آن را گسترش دادند، طوری که امروزه در مناطق مختلفی از کشور عزیزمان قیمه نثار طبخ میشود. غذاخوریها و رستورانهای زیادی برای جذب مشتری این غذا را در منوی خود قرار دادهاند.
توجه داشته باشید که طعم هیچ غذایی به طعم زادگاه آن نمیرسد. قیمه نثار یک غذای کامل ایرانی است. اگر پس از گشت و گذار در قزوین و تماشای آثار تاریخی و گردشگری خسته شدید میتوانید به نزدیکترین رستوران یا غذاخوری مراجعه و قیمه نثار را سفارش دهید. برای تهیه قیمه نثار شما نیاز به مقداری گوشت قرمز، برنج، زعفران، زرشک، خلال بادام و پسته، نمک و پیاز دارید.
2- شیرین پلو
شیرین پلو نام نوعی غذای محلی است که در شهر قزوین طبخ میشود. یک غذای کامل به شمار می رود. پس از یک سفر طولانی و بازدید از مراکز گردشگری سطح شهر به هنگام صرف غذا میتوانید شیرین پلو را سفارش دهید، البته تعداد کمی از رستورانها این غذای محلی خوشمزه را در منوی خود دارند. غذایی فوقالعاده خوشمزه که طعم ماندگاری را روی لبان شما میآورد، طوری که اگر هر بار قصد سیر و سفر به ذهن شما خطور کند نام شیرین پلو با آن طعم لذیذش در ذهن شما تداعی میشود. این غذا ظاهری زیبا دارد و با برنج پخته میشود. همانطور که از نام غذا پیداست نوعی پلوی شیرین است.
3- آش دوغ
آش یک میان وعده و دسر خوشمزه و آبدار میان غذاهای قزوین است که طرفداران زیادی دارد، کمتر کسی پیدا میشود که آش دوست نداشته باشد. آش دوغ قزوین طعم بینظیری دارد، طوری که اگر فقط یکبار طعم آن را بچشید مشتری دائمی آن میشوید و در هر سفری دوست دارید از آن مزه بینظیر میل کنید. از مواد اصلی این آش ماست یا دوغ چکیده شده است.
از خصوصیت بارز این آش برخلاف آش دوغهای مناطق دیگر داشتن حبوبات است که طعم متفاوتی به آش میدهد؛ این آش مختص شهر قزوین است. استفاده از آش دوغ در فصل سرد پاییز و زمستان لذت وصف نشدنی را برای شما به ارمغان میآورد وقتی از سرما به خود میلرزید یک کاسه آش دوغ معجزه میکند. یکی از آشهای محلی سفره افطار به شمار میرود.
4- دیماج
دیماج با نام دویماج نیز شناخته میشود. از پرطرفدارترین غذاهای قزوین به شمار می رود که قدمتی بسی طولانی دارد. یکی غذای سرد به شمار می رود که به عنوان میان وعده و دسر از آن استفاده میشود. طرز تهیه راحتی نیز دارد. با توجه به سلیقه خود میتوانید مواد مورد نیاز را به آن اضافه و طعم آن را مشخص کنید. برای تهیه دیماج وسایلی مورد نیاز است که در همه خانهها پیدا میشود.
در شهر قزوین چندین محل هست که دیماج محلی عرضه میکند، یکی از این مناطق سرای سعد السلطنه است که به هنگام بازدید از این مکان میتوانید دیماج را تهیه و آن را نوش جان کنید، یک غذای محلی سالم که خواص بسیاری نیاز دارد. دیماج یکی از غذاهای پرطرفدار سفره افطار قزوینیها به شمار میرود.
بسیاری از افراد دویماج را با دست میخوردند که طعم آن دو چندان میشود به این صورت که با دست خود یک مشت دیماج بر میدارند و آن قدر فشار میدهند تا همچون یک گلوله شود، سپس نوش جان میکنند. با خوردن دیماج به شیوه سنتی خاطرهای زیبایی را در دفتر زندگی خود از شکم گردی ثبت کنید.
5- دم کباب یا قیمه آبدار قزوین
دم کباب با نام محلی قیمه آبدار نیز شناخته میشود، از غذاهای قزوین است که بسیار خوشمزه و خوشطعم است. غذای کاملی است که میتوانید آن را به هنگام ناهار یا شام با پلو میل کنید. خوردن غذاهای محلی نیز میتواند جزوی از برنامههای گردشگری باشد که همگان به آن فکر میکنند و برای شکم خود از پیش برنامه دارند.
6- کوکوی شیرین قزوین
کوکوی شیرین قزوین همانطور که از نامش مشخص است نوعی کوکوست که طعم شیرینی دارد. پخت این نوع کوکو همچون کوکوی سیبزمینی است با این تفاوت که به آن آرد، شکر، هل، ماست، گلاب و … اضافه میکنند. کوکوی شیرین در میان مردم قزوین بسیار معروف است و به عنوان غذای اصلی یا میان وعده از آن استفاده میکنند.
7- آش آلو
آش از جمله غذاهای قزوین است که دارای تنوع زیادی دارد، طوری که اگر به هر نقطه ایران سفر کنید میتوانید آش محلی آن محل را مشاهده کنید که یکی از یکی خوشمزهتر است. یکی از آشهای محلی خوشمزه قزوین نیز آش آلو است که در هوای سرد سال حسابی میچسبد و بدن انسان را پس از گشت و گذار طولانی و خستگی سرحال میکند.
8- کال جوش
کال جوش با نام کلجوش نیز شناخته میشود. یک غذای ساده محلی است که در کمترین زمان آماده میشود. کلجوش در قزوین از شهرت خاصی برخوردار است و از غذاهای محلی این استان به شمار می رود. برای تهیه این غذای ساده و در عین حال خوشمزه نیاز به ماست یا ماست چکیده شده دوغ، به همراه روغن، پیاز و آویشن دارید.
خوردن غذای محلی بخشی از برنامه گردشگری به حساب میآید، تنوع غذاهای محلی خوشمزه پر رنگ لعاب با طعمهای دلنشین آدمی را وا میدارد تا برای یکبار هم که شده طعم آنها را به هنگام سفر و گردش بچشد، طعمی که شاید هیچگاه از زیر زبانتان بیرون نیاید. اگر خاطره، دیدگاه یا نظری درباره غذاهای قزوین دارید آن را با ما و دیگر مخاطبان نابرو در میان بگذارید.