بازارگردی

شنبه بازار انزلی؛ بازارچه‌ای پر از مزه

فهرست مطالب

وقتی نام استان گیلان را می‌شنویم، اولین چیزی که به یادمان می‌آید غذا‌های خوشمزه ترش و بازار‌های محلی تر و تازه است. با نابرو همراه باشید و در شنبه بازار از دیدنی های انزلی است، گشتی بزنید.

انزلی، شهر بازارها

شهر انزلی علاوه‌بر مکان‌های دیدنی‌ بسیار، پر از بازار هم است، از بازار‌های امروزی پر از ویترین‌های شیک گرفته تا بازارچه‌های دلنشین که پر از محصولات محلی گیلان هستند. زیرا انزلی همیشه پر از مسافر است و مسافران نیز بدون سوغاتی و بازارگردی محال است شهری را ترک کنند.

شنبه بازار هم یکی از آن بازار‌های هفتگی انزلی است که شنبه‌ها میزبان دوستداران قدم‌زدن در خیابان و تماشای غرفه‌های سبزی و ترشیجات است. این بازار پررنگ‌ولعاب در مرکز انزلی، در خیابان میرزا کوچک و تقریبا زیر پل غازیان قرار دارد.

قدمت این بازار را ۷۰ سال می‌دانند و معمولا از روستا‌های اطراف انزلی یا شهر‌های دیگر هم فروشنده و هم خریدار به این بازار سر می‌زنند.

شنبه بازار انزلی

از شیر مرغ تا جان آدمیزاد!

هر چیزی که به شمال، رشت و غذا‌ها و سوغاتی‌های گیلان ربط داشته باشد، در این بازار هم پیدا می‌شود؛ انواع ترشی‌ها، رب انار، شور‌، زیتون، ماهی تازه و ماهی دودی، اشپل (خاویار)، سبزی‌های محلی، میوه، سیر و پیاز محلی و هر چیزی که فکرش را بکنید.


غرفه‌ای پر از سیرترشی‌های تازه و چندسالهدر این بازار وجود دارد که آب در دهانتان راه می‌اندازد و کنارش ترب‌های محلی سبزی‌های خشک‌شده برای ماست و غذا‌های محلی در بطری‌های کوچک و بزرگ آب معدنی ریخته شده بودند که انگار به هم تکیه داده بودند تا کج نشوند.

نزدیکی این بازار به دریا ماهیگیری را آسان‌تر کرده است و ماهی و محصولات دریایی در انزلی بیشتر یافت می‌شوند. در این بازار راسته‌ای طولانی به غرفه‌های عرضه ماهی اختصاص یافته است. در دو طرف غرفه‌های کوچک میزی پر از ماهی وجود دارد و سایبانی برای در امان ماندن از رگبار‌های شمالی نصب شده است.

شنبه بازار انزلی

یکی ماهی سفید صید امروز را آورده است و دیگری کولی‌های کوچک را در سینی ریخته و منتظر است. یکی انواع ماهی شور و دودی  را از نخی آویزان کرده و دیگری روده ماهی و اشپل دارد. در شمال مردم روده ماهی را با برنج سرخ می‌کنند که یکی از غذا‌های چرب و خوشمزه منطقه به حساب می‌آید.

شنبه بازار انزلی

دستفروشان شنبه بازار انزلی

بساط دست‌فروشان نیز به‌راه است، از مرغ و خروس زنده تا پرنده‌های شکار و پاک‌شده که در بین قدیمی‌ها عجیب طرف‌دار دارند. حتی همین‌جا در کنار بساط خود در حال پاک‌کردنشان هستند. کمتر کسی می‌تواند واویشکاه‌هایی را رد کند که با خوتکا و چنگر درست می‌کنند.

امکانات شنبه بازار انزلی

خوتکا و چنگر پرنده‌هایی هستند که جثه‌ای کوچک‌تر از اردک دارند و بیشتر مواقع آن‌ها را درسته می‌پزند و سرخ می‌کنند و با رب انار و پیاز و ادویه‌جات غذایی بهشتی به وجود می‌آورند. در همین راسته ماهی‌فروشان، پشت دکه‌ها مغازه‌هایی است که تور ماهیگیری و انواع قلاب‌ها را می‌فروشند.

بعد از آن به‌سمت راست که بپیچید، راسته‌ای پر از میوه و سبزی دیده می‌شود. میوه‌های فصلی، انواع سبزی‌های محلی و خانگی، سیر و باقالی خوش‌عطر و سبزی «ترش تره» و «خولی واش» که عطرشان تا عمق وجود نفوذ می‌کند.

شیشه‌ای دلال محلی (نمک سبز) که از نعنا و پونه تازه و نمک تهیه می‌شود، آب‌غوره و آب نارنج برای استفاده در خورشت‌ها و روی ماهی سرخ‌شده، پنیر و کره محلی و گردو و میوه‌های تازه محلی همه در کنار هم در هر غرفه‌ها چیده شده‌اند.

امکانات شنبه بازار انزلی

تفریح و گردش در شنبه بازار انزلی

شور و نشاطی در این بازار‌ها وجود دارد که در پاساژ‌ها و مراکز چندطبقه نیست. اینجا کسی برای خرید عجله ندارد. راحت و با فراغ بال بگردید و از دکه‌ای به دکانی سر بزنید و از تمام وقتتان برای لذت صحبت‌کردن با ماهی‌فروش و آن‌یکی که منتظر گوش شنواست برای درددل چند دقیقه استفاده کنید.

شنبه بازار انزلی ابتدای صبح شلوغ‌تر است و تا ظهر عده‌ای می‌روند. اگر عاشق صدای بازار‌های محلی هستید و از فروشنده‌ای که برای جلب مشتری آواز می‌خواند و بلند صدایتان می‌کند خوشتان می‌آید، حتما تا ظهر نشده به این بازار‌ها سر بزنید و از راه‌رفتن و گوش‌دادن و تماشاکردن کیف کنید.

شنبه بازار انزلی

شکم‌گردی در شنبه بازار انزلی

شنبه بازار انزلی زیر باران نم‌نم و هوای ابری خلوت است، ولی باز هم برای قدم‌زدن و تماشا وقت کم می‌آید.

غرفه‌ای پر از سیرترشی‌های تازه و چندسالهدر این بازار وجود دارد که آب در دهانتان راه می‌اندازد و کنارش ترب‌های محلی سبزی‌های خشک‌شده برای ماست و غذا‌های محلی در بطری‌های کوچک و بزرگ آب معدنی ریخته شده بودند که انگار به هم تکیه داده بودند تا کج نشوند.

فصل بلال که باشد، بلال تازه با پوست سبز رویش یا پوست کنده داخل سینی چیده شده است و اگر فصل سیر باشد، سیر تازه محلی را اینجا پیدا می‌کنید.

یکی برای عرضه آورده است؛ گمج‌های کوچک و بزرگ، پارچ‌های سفالی، کوزه‌هایی که بیشتر برای دوغ استفاده می‌شوند و ظرف سفالی بزرگ‌تری شبیه سینی گود که اینجا به آن نمیار می‌گویند. ملات ترش و شیرین زیتون پرورده و دلال را محلی‌ها در این نمیار می‌سابند و چقدر خوشمزه‌تر می‌شود. انگار این سفال‌ها از خود عشق پس می‌دهند و غذا‌ها را خوش‌طعم‌تر می‌کنند.

امکانات شنبه بازار انزلی

بازار‌های سنتی و هفتگی روستا‌ها و شهر‌های مختلف را نباید از دست داد. برای خرید هفتگی و ماهانه خواربار چه بهتر که از محصولات باغ و سبزیجات دستچین بانوان باغدار استفاده کنید و شیشه‌ای ترشی و یک کیلو از پرتقال‌های رسیده و آبدار نوبرانه‌شان را بخرید تا دلشان گرم شود.

اگر شما هم به این بازار سر زده‌اید، نظرتان را درباره آن با نابرویی‌ها به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن