
کافه رستوران روحی تجریش تهران؛ آرامشی میان شلوغی بازار
اگر دلتان برای حسوحال خانه قدیمی مادربزرگتان تنگ شده است، کنار سینما آستارا و در جایی که حالوهوای تهران قدیم دارد، میتوانید برای لحظاتی طعم دلپذیر آرامش را تجربه کنید. کافه رستوران روحی تجریش، همان جایی است که میتوانید از شلوغی و هیاهوی میدان تجریش به آن پناه ببرید. با من در نابرو همراه باشید تا با کافه رستوران روحی و بهترین رستورانهای تهران آشنا شوید.
حیاط رستوران روحی تجریش
اگر از میدان تجریش در خیابان شهرداری بهسمت مترو حرکت کنید، سمت چپتان به گذری برمیخورید که همانند لالهزار قدیم ساخته شده است. همهچیزش، از سنگفرشها و تزیینات دیوار و پنجرهها تا گراند هتل، مزون مادام، عکاسخانه، طلافروشی قازاریان، کتابفروشی سعدی و … شما را به تهران سال 1340 میبرند.
این همان فضایی است که کافه رستوران روحی نیز با همان سبکوسیاق و معماری، در آن قرار دارد. در ورودیاش، جوی و آبنمایی قرار دارند که در اطرافشان صندلیهای تاشوی فلزی چیده شدهاند و فضایش بدون سقف است.
این فضای بدون سقف درحقیقت همان حیاط کافه است و برای افرادی طراحی شده است که سیگار میکشند یا میخواهند از صدای آرامشدهنده آب و فضای باز استفاده کنند. روحی با نوشتهای روی دیوار حیاط، خود را اینگونه معرفی میکند: «در این واحد صنفی برای اولینبار در جهان، خوراک روح و خوراک جسم همزمان با کیفیت اچدی عرضه میگردد.»
اینجا همهچیز روح دارد!
اولین چیزی که قبل از ورود به رستوران روحی تجریش توجه شما را جلب میکند، نوشتههای روی شیشههای در و پنجرهاند که درحقیقت همان منوی رستوران هستند. این نوشتهها با طرح و ادبیات خلاقانهای چنیناند: «آرتیستهای اول: عالیجناب کوبیده انگشتی بازار، شهبانو جوجه کباب با استخوان، آقاجون باقالیپلو با گوشت خوب، مهلقا زرشکپلو، ته چین مرغ، مش دیزی فرد اعلا، اوس کوفتهتبریزی و… با حضور افتخاری دمپختک با تخممرغ خوب.» همچنین از دیدن نقاشیها و خواندن نوشتههای جالب روی دیوارهایش غافل نشوید که حس بسیار خوبی به همراه دارند.
رستوران روحی
پس از ورود به رستوران روحی، در سمت راستتان دیواری را مشاهده میکنید که یادگاریهای افراد مختلف، ازجمله بازیگران و اهالی معروف سینمای ایران بر آن نوشته شدهاند. چند قدم جلوتر، درب رستوران وجود دارد و با بازکردنش، وارد فضایی میشوید که آینهکاری شده است و با لوسترهای قدیمی، بهسبک رستورانهای دهه 40 تهران تزیین شده است.
سمت چپ و انتهای سالن، مطبخ و پلکان را مشاهده میکنید که به سالن بالایی منتهی میشود. از همان بدو ورود، رفتار پیشخدمتها و کارکنان بسیار محترمانه است. کاغذنوشتههای روی میز با این عنوان: «با عشق بخورید»، حسوحال خوبی به افراد منتقل میکنند.
منوی رستوران شامل غذاها و نوشیدنیهای اصیل ایرانی است و غذا نیز همگی در ظروفی از جنس روی ارائه میشوند. نکته قابلتوجه و جالب این است که در ظروف این رستوران، هیچ چنگالی وجود ندارد! علتش این است که این وسیله ایرانی نیست. یکی دیگر از رسوم جالب و خوشمزه اینجا، این است که در فاصله سفارشدادن غذا تا آمادهشدنش، به هر فرد یک وعده تهچین-قیمه بهعنوان پیشغذا و بهصورت رایگان داده میشود که بسیار دلچسب و محبوب است.
آب در اینجا نذر ساقی کربلا است و پولی بابتش دریافت نمیشود. ساعت ارایه غذا در رستوران به این صورت است: 9-12 برای صبحانه، 12-16:30 برای ناهار و 20- 22:30 برای شام.
کافه روحی
فضای داخلی کافه و رستوران روحی با در و پنجرههای چوبی و شیشهای از یکدیگر جدا شدهاند. فضای کافه نیز همانند فضای رستوران، معماری قابلتوجه و جذابی دارد و همگی با المانهای هنری و وسایل قدیمی خاطرهانگیز تزیین شدهاند. پخششدن موسیقی سنتی بههمراه زیبایی حاکم بر فضای کافه، آن را به یکی از کافههای خاطرهانگیز و آرامشبخش تهران تبدیلکردهاند.
منوی کافه رستوران روحی نیز تنوع جالب و خوبی دارد و شامل اینها میشود: صبحانه، شکمبندها (کوکوها، آش، آبدوغخیار و…)، گرمآبهای عطاری (انواع دمنوشها و چایها)، سردآبهای عطاری ( انواع شربتهای ایرانی)، گرمآبهای فرنگی و وارداتی ( انواع قهوهها)، بهبهها ( آب میوههای طبیعی، گوشفیلدوغ، کاهوسکنجبین یا ترشی، انواع کیکها و…)، کریم باستانیها ( انواع بستنی و پالوده) و خیابونیها( هندوانه و خربزهی شتری، کدوتنبل تنوری با شیره).
همان طور که اشاره کردم، اینجا همهچیز رنگوبوی قدیم دارد، حتی تافیهای شکلاتی «کام» که موقع پرداخت حسابتان، کنار صندوق میبینید. اگر دهه 60 یا 70 متولد شدید و میخواهید دیگربار طعم شیرین بچگیهایتان را مزه کنید، حتما تافی شکلاتی کام را امتحان کنید.
کیفیت و احترام در رستوران روحی تجریش
علاوهبر فضای خوب و روحبخش کافه و رستوران روحی، باید گفت که غذاها نیز کیفیت و تنوع خوبی دارند و در حجم مناسب و به تناسب قیمتشان ارایه میشوند. رفتار پرسنل و میزبانان کافه نیز بسیار گرم، صمیمی و محترمانه است.
سمساری روحی
در انتهای کافه رستوران روحی، بخش جدیدی بازگشایی شده است که در آن تعداد زیادی از وسایل متنوع قدیمی و عتیقه، از ایران و سراسر دنیا جمعآوری شدهاند و به فروش میرسند. پیشنهاد میکنم اگر به روحی آمدید، بازدید از سمساری جذابش را از دست ندهید که درحقیقت موزه و گالری هنری است.
قدمت بنای رستوران روحی
بنابر شنیدهها، این مکان از سال 1342 به سینما آستارا معروف بوده است و طی سالها کاربریهای متعددی داشته است: شهرداری شمیران، تالار محمد و مکانی برای انجام ورزشهای باستانی.
این مکان پس از حدود 30 سال متروکهبودن، همزمان با بازسازی سینما آستارا در سالهای 1396 تا 1397 دوباره مورداستفاده قرار گرفت و بهطور رسمی از دیماه سال 1397 کافه رستوران ایرانی روحی در این مجموعه افتتاح شد.
راههای دسترسی و تماس با روحی
کافی است از هر طریقی که میتوانید (مترو، اتوبوس یا تاکسی) خود را به میدان تجریش برسانید و روزی لذتبخش، خوشمزه و خاطرهانگیز را با خانواده، دوستان یا بهتنهایی سپریکنید.
برای اطلاعات بیشتر یا رزروکردن میتوانید با شماره 22712076- 22708893 تماس بگیرید. روحی دو شعبه دیگر در باغ نگارستان و شهرک غرب نیز دارد که میتوانید تصاویر بیشتر از غذاها و منوی کافه و رستوران را در صفحه اینستاگرام گروه روحی بهنشانی @rouhi.group دنبالکنید.