
رستوران قابلمه تهران؛ جایی برای یک تجربه جدید
اگر گشت کوتاهی در شهر تهران بزنید، از انبوه رستورانهایی که اتفاقا روزبهروز هم بر تعدادشان افزوده میشود، متعجب خواهید شد. در چنین رقابتی تنها رستورانها و کافههایی موفق خواهند بود که یا کیفیت کافی یا ایده جدیدی را به مخاطبان عرضه کنند. با من در این مطلب از نابرو همراه شوید تا یکی از این رستورانهای خوش فکر و جالب تهران یعنی رستوران قابلمه را که اتفاقا از مکان های دیدنی تهران هم محسوب میشود، به شما معرفی کنم.
رستوران قابلمه
هنگام گذر در خیابان سلیمی با ساختمانهای مختلف، کوتاه و بلند آن، ساختمانی توجهتان را جلب خواهد کرد که کمی متفاوت است. ساختمانی با درهای قدیمی پتینهکاری شده که یک دوچرخه قدیمی هم جلوی آن قرار دارد و یک قابلمه مشکی سردر آن خودنمایی میکند.
اینجا رستوران قابلمه است؛ رستورانی که با دکور و فضای خاص و جذابش توانسته نظر موافق خیلیها را سمت خودش جلب کند. بنابراین عجیب نیست اگر در روزهای تعطیل مجبور شوید بیرون رستوران در صف بایستید تا میز برایتان خالی شود.
ورودی رسوران قابلمه
در ورودی رستوران علاوهبر دوچرخه، خمرههای سفالی بزرگی روی پلههای کاشیکاری شده کنار هم چیده شده است. همچنین لوستر قدیمی شیشهای جلوی در خودنمایی میکند. وجود همه اینها در ورودی رستوران به شما میگوید برای پرتاب به گذشته آماده باشید. وقتی دستتان را روی کلون در رستوران میگذارید و آن را باز میکنید، بدانید که به دنیای دیگری پا گذاشتهاید.
برای چند دقیقه نمیدانید کدام سمت را نگاه کنید؛ زیرا هر طرف را که میبینید، کلی اکسسوار جالب برای دیدن وجود دارد. جلوی در ورودی تعدادی چمدان قدیمی از آن چمدانهای تک رنگ و سگکدار، روی هم چیده شده است. سمت راست بخاری ذغالی سنتی دیده میشود که کنار دیوار قرار میگیرد.
درضمن هیچکدام از دیوارهای رستوران شبیه هم نیستند و هریک طراحیهای منحصربهفرد دارد. برای مثال یک دیوار آجری، یک دیوار دیگر پتینهکاری شده و یکی دیگر نیز با کاهگل پوشیده شده است. سمت چپ نیز یک کمد چوبی قدیمی میبینید که روی آن قابعکسهای قدیمی، آینه کارشده با دست، چمدان دستی و کلی وسایل مختلف قدیمی چیدهاند.
رستوران دو طبقه است که از طریق پلکانی چوبی به هم متصل میشود. هیچیک از دو دست میز و صندلیهای اینجا شبیه به هم نیست و هریک سبک و سیاق خاص خود را دارد. سقف طبقه اول پوشیده از تیرهای چوبی با لوسترهای شیشهای است که احتمالا در خانه مادربزرگها یا اقوام دورمان دیدهایم.
دو دست از میز و صندلیهای این طبقه در فرورفتگی مشرف به خیابان قرار دارد. اگر میخواهید زمان صرف غذایتان از دیدن منظره بیرون لذت ببرید، میتوانید این قسمت را برای نشستن انتخاب کنید.
طبقه دوم رستوران قابلمه
طبقه دوم شیشه سرتاسری و مشرف به خیابان دارد که باتوجه به ارتفاعش، درختان بلند خیابان را از آن میبینید. وجود این منظره بهویژه در روزهای بارانی و برفی لذت صرف غذا را چند برابر میکند. سقف این طبقه بسیار زیبا و چشمنواز است. استفاده از طرحها و نقشهای ایرانی کندهکاری شده زیبایی سقف را هزار برابر میکند.
جالب این است که برخلاف اغلب رستورانها میزهای اینجا بیشتر چندین نفره است تا دونفره. این یعنی میتوانید برای یک روز غذا خوردن با خانواده یا دورهمی دوستانه روی اینجا حساب کنید. صاحبان رستوران قابلمه لوازم و وسایل بسیار زیادی برای تکمیل دکوراسیون اینجا استفاده کردهاند.
بهاینترتیب شما میتوانید مدت زمان انتظارتان برای صرف غذایتان را با دیدن آنها بگذرانید. ممکن است با دیدن خیلی از آنها خاطراتی در ذهنتان زنده شود و ناخودآگاه لبخندی روی لبهایتان بنشیند؛ از چرخخیاطی دستی گرفته تا چراغ گردسوز و دوربین عکاسی آنالوگ.
به شما قول میدهم حتی اگر چندین ساعت هم در رستوران بنشینید، خسته نخواهید شد؛ چراکه هر طرف را نگاه می کنید، وسایل زیبا و ارزشمندی برای لذت بردن وجود دارد. در گوشهای از این طبقه شربتخانهای میبینید که برای آمادهسازی شربتهای سنتی استفاده میشود.
منوی غذا
غذا و نحوه سرو آن هم در اینجا بسیار جالب است. ابتدا که منو برایتان آورده میشود، از خلاقیتی که در تهیه منو بهخرج دادهاند، قطعا خوشتان خواهد آمد. درواقع از این رستوران با این دکوراسیون و توجه ویژه به جزئیات انتظاری جز این را نمیتوان داشت. منوی رستوران روی یک در قابلمه روحی نوشته شده است.
درواقع برای شما به تعداد نفرات در قابلمه آورده میشود. منو چندین بخش مختلف دارد. البته بهجای منو در اینجا از واژه ایرانی (صورت غذا) استفاده میشود. همه آیتمهای موجود در صورت غذا هم با ادبیات ایرانی نوشته شده است.
از غذاهای این منو میتوان به موارد زیر اشاره کرد: پیشارهها (سالاد شیرازی، سالاد باغچه، شورباها، بورانی اسفناج، بورانی بادمجان، ماست و خیار، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی، کوفته ریزه با زرشک و دوپیازه کاکو)، خورشخانهها (خورش قیمه سیبزمینی، خورش قورمهسبزی، خورش جوجه فسنجان، خورش مسما بادمجان و خورش روز)، کتهها (کته جوجهاناری، کته سرداشی، کته گوجه و کته ساده)، قاطی پلوها (مرصعپلو با مرغ، شوید باقالیپلو با گوشت، تهچین مرغ و بادمجان، پلوسبز شوشتری با گوشت و پلوقاطی روز) و شکرپارهها (شلهزرد، حلوا انگشتی، فرنی طهرونی و بستنی پالوده زعفرونی).
صورت غذا شامل دو دسته نوشیدنی یا بهقول خودشان آشامه است. آشامههای گرمانه: گل باد (چای سیاه، هل و دارچین)، گل بان (گلگاوزبان و سنبل الطیب) و گل بار(چای آلبالو). آشامههای سرمانه: جان جان (نعنا و گلاب کاشون)، ره جان (بهارنارنج شیراز)، مه جان (لیموترش و شیرون تهرون) و دل جان (گلاب و زعفرون مشهد).
سرو غذا در رستوران قابلمه
نحوه سرو غذا هم در رستوران قابلمه در نوع خود دیدنی است. ابتدا زیربشقابیهای پارچهای مخمل برای هر نفر روی میز انداخته میشود. سپس بشقابهای چینی گل سرخی را روی میز میگذارند. شیشههای رنگی را هم بهجای لیوان و پارچ برایتان روی میز میچینند. اگر قاطیپلوها را سفارش داده باشید، در قابلمههای روحی بقچهپیچ شده در دستمالهای گلدار برایتان روی میز قرار میگیرد.
اگر کتهها را سفارش دهید، در سینیهای مسی همراه با دورچین کاملی از سبزی خوردن، ترشی، شور و زیتون برای شما سرو میشود. باقی سفارشات را هم حتی اگر سالاد باشد، در قابلمههای کوچک روحی برایتان میآورند. پیشغذا را هم با نان سرو میکنند و نان را پیچیدهشده در پارچه برایتان میآورند.
بهترین و جذابترین آیتم موجود بین غذاهای اینجا بهنظر من پاتیل تهدیگ است. تعداد انگشتشماری هستند که بتوانند از تهدیگ این لذیذترین خوراکی بهراحتی بگذرند. اینجا یک دیس پر از تهدیگهای مختلف ازجمله تهدیگ سیبزمینی، تهدیگ نان و غیره همراه با یک قابلمه خورش انتخابی شما دارند که به آن پاتیل تهدیگ میگویند و ازقضا خیلی هم طرفدار دارد.
پرسنل رستوران قابلمه همه لباسهای یک شکل، تمیز و مرتبی دارند و بسیار خوش برخورد هستند. آنها در طول حضور شما در رستوران قابلمه همه حواسشان را متوجه شما میکنند تا لحظات خوبی را داشته باشید. نکته مهم دیگر در مورد رستوران قابلمه این است که برخلاف برخی رستورانها هیچگونه حق سرویس و مالیاتی در فاکتور شما لحاظ نمیشود. این رستوران سفارش غذا بهصورت بیرون بر هم دارد.
آدرس: بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، پلاک 119
اندرونی: 22680034
بیرونی: 22391751
این نکته را هم یادآوری کنم که رستوران پارکینگ ندارد و باید در خیابانهای اطراف پارک کنید.
اگر تاکنون شکمگردی در رستوران قابلمه را تجربه کردهاید، نظراتتان را با نابرو بهاشتراک بگذارید.
یعنی اون مدیر بیشعور این رستوران اینقدر فهم نداره که داخل سایت شون یا هر کجای دیگه اطلاع رسانی کنه ملت توی این هوای گرم و ترافیک نکوبید بیاید تا اینجا چون رستوران تعطیله !!!!