
رستوران مرشد تهران؛ طعم ناب غذا ایرانی
وقتی صحبت از رستوران های معروف و اصیل تهران می شود، یکی از نامهایی که به یادمان می آید، رستوران مرشد است. اگر به رستوران های سنتی علاقهمند هستید و دوست دارید غذایی خوشمزه و ایرانی را در رستورانی سنتی با فضایی زیبا و دلنشین میل کنید، حتما رستوران مرشد را امتحان کنید. برای آنکه با رستوران مرشد بیشتر آشنا شوید، با من در نابرو همراه باشیدتا سری به جاهای دیدنی تهران بزنیم.
آشنایی با رستوران مرشد تهران
فضای داخلی آن بهگونهای است که همانند یک سفره خانه کوچک می ماند. همه دیوارها کاهگلی هستند و پنجرهها با شیشههای رنگی تزئین شده. تمامی میزها و صندلیها چوبی است و روی آن با رومیزی بته جقه پوشیده شده که زیبایی آنرا دو چندان کرده است.
این رستوران دارای غذاهای ایرانی خوشمزه و حجیم بوده، بهطوری که هر پرس غذای آن برای دو نفر کافی است. چون غذا را در سینی سرو میکنند، شما میتوانید بهصورت اشتراکی سفارش دهید. در ضمن غذاها همگی با کره محلی و نان تازه و همچنین مواد غذایی درجه یک تهیه میشود که بههمین دلیل سطح قیمتهای این رستوران نسبت به بقیه رستورانهای دیگر بالاتر است.
یکی از نکاتی که برای رفتن به اینجا باید در نظر بگیرید، این است که در رستوران مرشد منو نوشیدنیها محدود است و شما تنها میتوانید همراه غذایتان دوغ محلی، شربت سکنجبین و آب سفارش بدهید. هنگامی که وارد رستوران میشوید، چیزی که توجه را جلب میکند، دیواری است که روی آن یک نقاشی از امام علی (ع)، شمشیر ذوالفقار، دو تبر به همراه سپر محافظ آن و یک کلاهخود است که یادآور ایام محرم هستند.
همچنین در کنار این دیوار و در منو رستوران نوشته شده که شما آب را مهمان امام حسین (ع) هستید و میتوانید بدون پرداخت هیچ هزینهای آب به همراه غذایتان سفارش بدهید. البته این داستان به تاریخچه رستوران بر میگردد .
تاریخچه رستوران مرشد تهران
یکی از مناطق تهران که با وجود زندگی ماشینی همچنان بافت بومی و سنتی خود را حفظ کرده، منطقه تجریش است. نام کوچه ذغالیهای تجریش نامی آشنا و نماد بافت سنتی آنجا است.
عید فطر سال 91 (29 مرداد) در یکی از بنبستهای کوچه ذغالیها در حیاط خانهای قدیمی، آشپزخانهای کوچک و صمیمی بهمنظور خدمترسانی به هیاتها و اهالی بازار به نیت امام علی (ع) با نام مرشد تاسیس شد.
پس از گذشت دو سال و نیم با توجه به استقبال مشتریها و با تغییراتی در نمای ظاهری و فضای حیاط آن و خرید ملزومات اولیه، آشپزخانه مرشد به «رستوران کوچک مرشد» با مساحت 50 متر مربع تبدیل شد. حضور مداوم انبوهی از مردم در صفهای طولانی باعث شد دو اتاق آن خانه نیز به مساحت رستوران اضافه شود.
پس از مدت کوتاهی بهدلیل استقبال مردم، شعبات نیاوران و کاشانک نیز افتتاح شد. هماکنون بهدلیل تعداد زیاد مشتریها بهخاطر فضای کوچک و تعداد کم صندلی و میزها، برای ورود به رستوران باید از قبل بهصورت تلفنی میز خود را رزرو کنید یا از درب ورودی شماره بگیرید تا میزی خالی شود و شما بتوانید جای آنها بنشینید.
شعبههای رستوران مرشد
شعبه 1: خیابان نیاوران، بعد از جماران، نبش دلشاد، پلاک 2
شعبه 2: کاشانک، جنب مسجد والفجر (بیرون بر)
شعبه 3: انتهای جاده لشکرک به سمت لواسان، میدان گردنه قوچک
در رستوران مرشد چه غذایی بخوریم؟
یکی از معروفترین و پر طرفدار ترین غذاهای ایرانی کباب است که حتی در خارج از ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. بسیاری از توریستهایی که به ایران سفر میکنند، علاقهمند هستند تا حداقل یکبار این غذای معروف را امتحان کنند. رستوران مرشد از مکانهایی است که هم برای خود ایرانیها و هم برای توریستها، تجربهای دلچسب از این غذا را فراهم میکند و مزه کباب آن در خاطرمان میماند.
نکته جالبتوجه اینجاست که آنها غذا را با تزیینی خاص سرو میکنند. بهگونهای که با دیدن غذا اشتهای شما بیشتر میشود. کبابها بر حسب سلیقه و انتخاب شما هم با گوشت تازه گوسفند و هم با گوشت شتر تهیه میشود. یکی دیگر از غذاهای معروف این رستوران خوراک ماهیچه است که به «چلو دست همایونی نونه» معروف است.
البته حجم این غذا بسیار زیاد بوده و به گفته خود رستوران، این سفارش برای چهار نفر است. اگر از طرفداران شربتهای اصیل ایرانی هستید، به شما پیشنهاد میکنم حتما شربتهای خوشمزه مرشد را امتحان کنید؛ اما اگر میل ندارید همراه غذا شربت بنوشید، میتوانید دوغ محلی، ماست کوزهای یا سالاد و زیتون پرورده سفارش دهید. در نهایت امیدوارم اطلاعاتم برای شما عزیزانی که قصد امتحان این رستوران را دارید مفید باشد و ساعات خوبی را در آنجا سپری کنید.
اگر شما هم به این رستوران رفتهاید، تجربه حضور خود در رستوران مرشد تهران را با نابروییها بهاشتراک بگذارید.