
خانه موزه مدرس تهران؛ لمس خانه سنتی ایرانی در موزه سیاستمدار معاصر
میان شلوغیهای پایتخت، بین برجها و ساختمانهای بلند و کوتاهی که از هر نقطه شهر سربرآوردهاند، هنوز هم میتوان صفای خانههای قدیمی با کلیشههای جذاب پنجره قواره بزرگ رو به حیاط، نمای حوض و دیوارهای آجری را پیدا کرد. از همان خانههایی که نمونهاش را یا در فیلمهای قدیمی دیدهاید یا خاطراتتان از خانه پدربزرگها و مادربزرگها به یاد دارید. گرچه این خانهها امروز بخشی از تاریخ نهچندان دور زندگی ما ایرانیها بهویژه تهرانیها شدهاند؛ اما خانه موزه مدرس تهران هنوز هم پابرجاست. خانهای تاریخی که هنر معاصر را در دل خود جای داده است. اگر شما هم بازدید از این خانه را دوست دارید، با من در نابرو همراه باشید تا بیشتر با این موزه آشنا شویم.
خانه موزه مدرس کجاست؟
بهلطف توجه چند سال اخیر مسئولان میراث فرهنگی و علاقهمندان به ابنیه تاریخی، هنوز میتوان اثری از خانههای قدیمی در پایتخت پیدا کرد. بناهای چشمنواز، نوستالژیک و مرمت شده که با کمی دخل و تصرف کاربری جدیدی پیدا کردهاند. کافی است کمی زمان گذاشته و یک روز را برای گشتوگذار در دل تهران قدیم صرف کنید. بهسادگی میتوانید بخشهایی از زندگی دهههای گذشته تهرانیها را در دل پایتخت و کنار شلوغترین محله شهر یعنی بازار تهران از نزدیک ببینید.
محله امامزاده یحیی که نامش بین چند محله باسابقه تهران در تاریخ جا خوش کرده، روزگاری جای زندگی بسیاری از نامداران شهر بود. اگرچه امروز به واسطه کمتوجهیها منطقهای محروم محسوب میشود؛ اما وجود خانهها و آثار تاریخی باعث شده اخیرا نگاهها به این محله بیشتر شود. این موضوع را میشود از خیابان سنگفرش شده امامزاده یحیی فهمید. سنگفرشهایی که به مغازههای این خیابان و گذرش سروسامان داده است. برخلاف دیگر نقاط تهران بیشتر خانههای این محله هنوز سبک و سیاق قدیم را دارد. اینجا خانهها کوچک اما باصفا هستند. درست مانند نگین خانههای محله یعنی خانه مدرس! خانهای که مدتی است به موزهای دیدنی تبدیل شده است.
چطور به خانه موزه مدرس برویم؟
بهترین راه برای رفتن به خانه موزه مدرس استفاده از مترو است. ازآنجاکه محله عودلاجان نزدیک بازار تهران قرار دارد، تردد ماشین در این منطقه امکانپذیر نیست. بنابراین شما میتوانید از ایستگاه 15 خرداد با یک پیادهروی 15 تا 20 دقیقهای به گذر عودلاجان برسید. اگر اهل بازارگردی هستید، دیدن سبزه میدان و جنبوجوش مردم در حال خرید، برایتان خالی از لطف نیست. بهویژه که بازار تهران یکی از جاذبههای گردشگری شهر محسوب میشود. برای کوتاه کردن مسیر میتوانید سوار ماشینهای برقی شوید. ماشینهایی که بعد از خیابان ناصرخسرو قرار دارند و مسافران را تا خیابان مصطفی خمینی و چهارراه سیروس میرسانند.
از ابتدای خیابان امامزاده یحیی تا خانه مدرس راهی نیست. اواسط این خیابان قدیمی عمارت کاظمی و امامزاده یحیی قرار دارند. خیابان را که مستقیم بروید به حمام تاریخی نواب میرسید. بعد از آن باید نشانی خانه را یا از اهالی محله بپرسید یا از نقشههای اینترنتی کمک بگیرید.
فضای داخل خانه موزه مدرس
با دیدن کوچه باریک و قدیمی مدرس واقع در خیابان جاویدی، تصور وجود چنین خانه تاریخی و زیبایی در این محله کمی سخت میشود؛ اما همین که پایتان را از در چوبی داخل اتاقک آجری محل فروش بلیت داخل بگذارید، نظرتان عوض خواهد شد. این اتاقک شما را به حیاط کوچک و البته پر از گلدانهای شمعدانی میرساند. گلدانهایی قدیمی و زیبا که چشمتان را خیره میکند. یک ساختمان آجری کوچک و زیبا با چند پنجره چوب%