
امامزاده سلطان شاه نظر سمنان؛ از جاذبههای دیدنی آرادان
یکی از زیباترین و منحصربهفردترین آرامگاههای ایران در استان سمنان، نزدیک شهر مسافردوست گرمسار قرار گرفته که امامزاده سلطان شاه نظر نام دارد. شما با بازدید از این بنا علاوهبر ورود به دنیایی پر از آرامش و معنویت، میتوانید از شگفتیهای معماری این بنا هم لذت ببرید. با من در این مطلب در نابرو همراه باشید تا با ویژگیهای بیشتری از این بنای مقدس بهعنوان یکی از جاهای دیدنی استان سمنان آشنا شوید. شاید مقصد بعدی یکی از سفرهای شما شهر گرمسار و حوالی آن باشد؛ پس بهتر است یکی از دیدنیترین جاهای آن را بشناسید.
معرفی امامزاده سلطان شاه نظر
بقعه امامزاده سلطان شاه نظر یکی از تاریخیترین و تماشاییترین بناهای دیدنی استان سمنان است که هر بازدیدکنندهای را به خود مجذوب میکند و با رنگ سفید و ماهیت روحانیش، آرامش و معنویت بیکرانی را به دل و نگاه آنها انتقال میدهد.
این بنای ارزشمند و دیدنی در ۱۵ کیلومتری جنوبشرقی گرمسار و در بخش آرادان واقع شده است. امامزاده سلطان شاه نظر در ارتفاع قرار دارد و از دور هم کاملا مشخص است.
چون روی تپهای باستانی که به قبل از اسلام تعلق دارد، قرار گرفته است. البته با عبور از پلههای بلندی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
اگر بخواهید بدانید که چه کسی در این بنای عظیم دفن شده، خیلی دقیق نمیتوان نظری در این رابطه داد؛ چون این بنا در دوران قاجار ساخته شده و سند و مدرکی که نشان دهد برای چه شخصی است وجود ندارد؛ اما این فرد هرکه بوده شخصیتی مهم و قابل احترام در زمان خود به حساب میآمده که چنین بنای باشکوهی برای گرامیداشت او بنا کردهاند.
توصیف شگفتیهای موجود در این بنا در کلام نمیگنجد و حتما باید از آن دیدن کنید. شما با ورود به این بنا به عظمت و قداست آن پی خواهید برد و تجربهای متفاوت و لذتبخش از حضور در یک بنای مقدس و مذهبی به دست خواهید آورد.
معماری بنای امامزاده شاه نظر
بنای امامزاده سلطان شاه نظر ویژگیهای خاص و جذابی دارد که از زمان قاجاریه تاکنون در آن به یادگار مانده است. وسعت این بنا در حدود ۲۲۰ مترمربع است و بیش از 200 سال قدمت دارد.
اهالی محلی میگویند اصل این بنا از دوران قاجار هم قدمت بیشتری دارد؛ اما شواهدی که درحالحاضر در آن وجود دارد، نشاندهنده معماری هنرمندانه و ظریف دوره قاجار است.
از مصالحی که در ساخت اصل این بنا قبل از بازسازی به کار رفته، میتوان به خشت و چینه اشاره کرد. هنوز در گوشههایی از بنا میتوانید این مصالح قدیمی که نشاندهنده قدمت آن هستند را مشاهده کنید.
یکی از زیباترین قسمتهای بنای امامزاده سلطان شاه نظر که در نوع خود بینظیر است، طاقهای جناقی و گنبد بناست که حالت مخروطی شکل دارد.
ارتفاع این گنبد از داخل ۱۰ متر است و میتوانید گچکاریهای ماهرانه و خوشنقشی را هم در آن ببینید که بر زیباییها و جذابیتهای بنا افزودهاند.
روی آجرهای نمای بیرونی هم لایهای گچ کشیده شده و بیشتر قسمتهای بنا به رنگ سفید در آمده است. این رنگ باعث شده امامزاده سلطان شاه نظر با سایر بناهایی که نزدیکش قرار گرفته کاملا متفاوت باشد.
ورود به امامزاده سلطان شاه نظر
بعد عبور از پلههای آجری ورودی و نردههای سبز رنگ دو طرف، باید از دری که حاشیههای آن با چوب کار شده و در میانه آن شیشههای وسیعی به کار رفته بگذرید. سپس از شبستانی زیبا عبور میکنید و بعد از آن با صحنی آرامشبخش که ضریح وسط آن قرار گرفته روبهرو خواهید شد.
ابعاد این شبستان دنج و دوستداشتنی که اندکی میتوانید در آن به استراحت و عبادت هم بپردازید، 8 متر در 4 متر است و کف آن در حد چند پله کم عرض، بالاتر از کف صحن است.
داخل شبستان فرش شده و قاب عکسهایی از شهیدان این محدوده به دیوارهای آن نصب شده است. با ورود به بقعه با حرمی به شکل مستطیل و روبهرو میشوید که سقف آن گچکاری شده و لوستر کوچکی از مرکز گنبدش آویزان است.
کاربندیهای گچی این فضا که به نظر جدیدتر از سایر قسمتهای بنا هستند، به عنوان تزیین معماری آن را جذابتر کردهاند. وسط حرم بقعه امامزاده سلطان شاه نظر با ضریحی نقرهای رنگ قرار گرفته که در سال 1391 روی قبر گچی و ساده آن نصب شد.
این قبر هیچ مشخصاتی ندارد اما به سلطان شاه نظر شهرت دارد. پنجرهای هم داخل حرم وجود دارد که باعث شده نور خورشید داخل این بنای ارزشمند و دیدنی وارد شده و آرامش خاصی به آن بخشیده است.
اگر شما هم از این بنا دیدن کردهاید، نظرتان را درباره آن با ما در نابرو به اشتراک بگذارید.