
امامزاده هاشم تهران؛ مکانی معنوی اما سرگرمکننده برای مسافران
هرکس یک بار به جاده هزار رفته باشد، امامزاده هاشم را هم دیده است. خوردن آش و عدسی و دیگر غذاهای معروف این منطقه، یکی از جاذبه های گردشگری تهران به حساب میآید؛ اما کمتر کسی درباره این مکان اطلاعات کافی دارد. با نابرو همراه باشید تا دل به این جاده و امامزاده معروفش بزنیم.
تاریخچه امامزاده
امامزاده هاشم مهمترین جاذبه مذهبی جاده هراز است که در مرتفعترین نقطه این جاده و در گردنهای به همین نام واقع شده است. گردنه امامزاده هاشم در گویش مازندرانی «بژم موشا» نامیده میشود. واژه «بژم» بهمعنی گردنه و «موشا» نام یکی از روستاهای دماوند است.
این امامزاده را از نسل امام حسن مجتبی (ع)، امام دوم شیعیان، میدانند. هاشم در راه پیوستن به امام رضا (ع) با زخمهای زیاد از دست دشمنان فرار میکند و به گردنهی موشا میرسد و همان جا شهید میشود. جایی که هاشم کنار چشمه زانو زده بود تا آب بنوشند، به گردزانو معروف است. در گذشتههای نهچندان دور مردم دماوند و موشا تا این منطقه میرفتند و مراسم سینهزنی و عزاداری برپا میکردند.
بنا به گفتههای افراد قدیمیتر این منطقه، در گذشته در محل امامزاده هاشم کاروانسرایی وجود داشت که در شمال غربش دارای اتاقی کوچک بود (امروزه اثری از آن کاروانسرا به جا نمانده است.) و تنها پذیرای چند نفر بود که آن را امامزاده هاشم مینامیدند.
بهمرور بناهای اطراف امامزاده تخریب شدند و فضا گسترش پیدا کرد، به طوری که امروز بنای امامزاده بیش از ۱۰۰۰ متر فضای مفید دارد . قدمت این بنا به دوره صفویه برمیگردد. کوهستانیبودن منطقه و قرارگرفتن امامزاده در مکانی پررفتوآمد باعث به وجود آمدن توقفگاهی مناسب برای مسافران و ایجاد چندین موقعیت شغلی شده است.
ویژگیها و امکانات امامزاده هاشم
وقتی گنبد درخشان و سبزرنگ این امامزاده در جاده هراز به چشم میخورد، ناخودآگاه سرمای استخوانسوز این مکان را به یاد میآوریم، خصوصا در زمستان. این مکان همیشه چند درجه خنکتر از باقی جاهاست و زمستانی سخت و تابستانی خنک و خوشآبوهوا دارد. پس پیشنهاد میشود بههیچوجه لباس گرم را فراموش نکنید، مخصوصا اگر در نیمه دوم سال به این مکان میروید. البته از هوای تمیز این منطقه هم نباید غافل شد که الحق برای نفس تازهکردن جای خوبی است.
اکثر مسافرانی که به شمال کشور میروند، در امامزاده هاشم میایستند و آش این منطقه را امتحان میکنند. حلیم و عدسی و چای از خوراکیهای این منطقه هستند.
فضای داخل امامزاده آینهکاری شده که البته تکمیل این آینهکاری حدود هشت سال طول کشیده است و در سال ۱۳۸۶ تکمیل شده است. ضریح امامزاده طلاییرنگ و چهاروجهی است. داخل ضریح و روی سنگ قبر، قرآنی ۲۰۰ساله قرار گرفته است. البته امامزاده قبلا سنگ قبر نداشته است و بقعه سه بار بازسازی شده است.
امکانات این مکان پارکینگ یکهکتاری، زائرسرا با ۱۶ اتاق، مخابرات، رستوران، سرویس بهداشتی، اورژانس و بازارچه است.
آدرس
آستان امامزاده هاشم در ۶۰کیلومتری شمال غرب تهران (جاده هراز)، در بالاترین نقطه مشرف به دماوند و دشت مشا واقع شده است.
استان تهران، شهرستان دماوند، بخش مرکزی، شهر دماوند، جاده هراز
من پسرمو سه هفته س گم کردم..نذر کردم وقتی پیداش کنم با پسرم بیایم امامزاده هاشم..پسرمو نذر امامزاده هاشم کردم.و ازش معجزه میخوام
شک نکن ک حاجت میگیری ..من حاجت گرفتم و یک زندانی بی گناه رو ازادیش رو ازش خواستم ک نجات گرفت
امامزاده هاشم متعلق به شهرستان آمل و در استان مازندران است ، هرچه سریع تر اطالاعات را در این باره ویرایش کنید