
روستای چلندر نوشهر؛ تلاقی جنگل و دریا
استان مازندران یکی از بهترین مناطق توریستی و بابمیل و پسند همه ایرانیان است. این استان در لغتنامه ذهن ما با واژه شمال شناخته میشود. شمال برای خیلی از مردم، واژهای است که سفر و گذراندن روزهای خوش و سرشار از خاطرات شیرین را تداعی میکند. روستاها یکی از آن جاذبههایی است که نباید بازدید از آنها را فراموش کرد. با بازدید از این روستاها هم با طبیعت زیبا و بکر روستاها آشنا میشوید و هم میتوانید آداب و رسوم و فرهنگ بومی آنها را از نزدیک مشاهده کنید. یکی از این روستاها که مجذوب طبیعت آن میشوید، روستای چلندر است. با من در این مطلب از نابرو همراه شوید تا شما را با روستای چلندر نوشهر آشنا کنم.
روستای چلندر نوشهر کجاست؟
این روستا در 18 کیلومتری شهر نوشهر و از توابع بخش مرکزی این شهرستان است. چلندر از شمال به دریای خزر و از جنوب به کوهستانهای پوشیده از جنگل محدود میشود. همچنین از غرب به روستاهای دزدک و کهنهسرا و از شرق به روستاهای ملکار و حمزه ده سفلی دسترسی دارد. وجود جاذبههای قدیمی در این منطقه، بیانگر پیشینه تاریخی آن است. بههمین دلیل در کتب تاریخی و سفرنامههای مشهور به آن پرداخته شده است. از مشهورترین سفرنامههای تاریخی که در آنها از منطقه چلندر اسم برده شده است، میتوان به سفرنامه موسیو بهلر فرانسوی در زمان قاجار و ملگونف روسی اشاره کرد.
آب و هوای روستای چلندر
ارتفاع این روستا از سطح دریا 140 متر است. همچنین بهدلیل قرارگیری در دامنه کوهستان پوشیده از جنگل و نزدیکی به دریا، آب و هوای خاصی دارد. روستا چلندر در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان کمی سرد است. البته با توجه به نزدیک بودن روستا به دریا، باید توقع وجود رطوبت در تمام فصول را داشت. پوشش غالب منطقه، جنگل است که از گونههای شمشاد، افرا و سایر درختان تشکیل شده است. همچنین برنج، چای و درختان نارنج و پرتقال از دیگر گیاهان موجود در این منطقه هستند. آهو، مرال، پلنگ، خرس، خوک ، گوزن و انواع پرندگان هم از گونههای جانوری منطقه هستند. بنابراین امکان دارد حین گشتوگذار در طبیعت این روستا، با جانوران مختلفی مواجه شوید.
غذاهای محلی منطقه چلندر
یکی از تجربیات لذت بخش در سفر، مخصوصا سفرهای شمال کشور، چشیدن طعم و مزه غذاهای آن منطقه است. غذاهای محلی منطقه چلندر بیج بیج، کدوپلو، آغوزمسما و آشکدو است. خورشت آلو نیز از غذاهای معروف این روستا به شمار میآید. مواد اولیه این غذا از مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرده شده است. در صورت سفر به این منطقه، حتما غذاهای خوشمزه آن را امتحان کنید.
دیدنیهای روستا
جنگلهای تودرتو، ارتفاعات سرسبز، چشمه سارهای زلال و دریاچهها و آبشارهای زیبا هر کدام باعث شده این منطقه به یک بهشت کوچک تبدیل شود. آبشار چلندر یکی از جذابترین دیدنیهای این منطقه است. برای دیدن این آبشار باید راهی جنگل شوید. بعد از عبور از میان جنگلهای سرسبز که حس آرامشبخش آنها محسور کننده است، به آبشار چلندر که در ارتفاعات شرقی روستا قرار دارد، میرسید. حوضچههای آب تشکیل شده در مسیر آبشار، زیبایی غیرقابل توصیفی به این جاذبه داده است. رسیدن به این آبشار نیازمند 15 تا 30 دقیقه پیادهروی در جنگل است.
یکی دیگر از جاذبههای روستای چلندر، امامزاده نوح است. بنای این امامزاده متعلق به دوره قاجار است و در تاریخ 10 خرداد 1382 بهعنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از دیگر جاذبههایی که در نزدیکی این روستا قرار گرفتهاند، میتوان به تالاب ارواح، دریاچه آویدر و پارک جنگلی سیسنگان اشاره کرد. شما میتوانید با کمی رانندگی به آنها برسید.
تفریحات چلندر
گردش در طبیعت روستا و آشنایی با تفریحات و جاذبه آن، میتواند سفر شما را به خاطرهای ماندگار تبدیل کند. پس بهتر است با تفریحات این منطقه آشنا شوید.
تفریحات آبی و شنا
مگر میشود به شمال سفر کرد و به تفریحات آبی و شنا نپرداخت؟ در سفر به چلندر، میتوانید در بخش ساحلی آن به قایقسواری، جت اسکی، سوار شدن به شاتلهای دریایی و شنا بپردازید. هزینه سوار شدن به قایقها معمولا بین 70 هزار تا 120 هزار تومان متغیر است. این قایقها امکان سوار شدن شش تا هشت نفر را دارند. همچنین برای شنا در دریا، میتوانید به پلاژها و محدودههای مجاز که با تابلوهای راهنما علامتگذاری شدهاند، مراجعه کنید.
کوهنوردی و پیادهروی در جنگل
ارتفاعات پوشیده از درخت چلندر این اجازه را به شما میدهد یک کوهنوردی و پیادهروی متفاوت را در دل جنگل تجربه کنید. البته قبل از اقدام به کوهنوردی و پیادهروی در جنگل، از راهبلدها و افراد بومی کمک بگیرید تا دچار حادثه یا گمشدن در جنگل نشوید. جنگلهای زیبای این منطقه را میتوان از زیباترین جاذبههای طبیعی مازندران دانست.
پیکنیک و کمپینگ
طبیعت بکر و هوای دلپذیر این روستا، امکان برپایی یک پیکنیک خانوادگی یا دوستانه را به شما میدهد. اگر اهل کمپینگ باشید، میتوانید یک شب را در اطراف روستای چلندر کنار آتش با چای ذغالی سپری نمایید.
عکاسی
پای ثابت تفریحات در سفرهای شمال کشور، عکاسی است. مناظر روستا این فرصت را به علاقهمندان به عکاسی میدهند تا تصاویر بیبدیلی را از طبیعت به ثبت برسانند.
خوشمزهها و سوغات
از مهمترین سوغات و محصولات این منطقه، برنج است. از دیگر سوغات آن میتوان به شیرینیهایی مانند برنجک، پشتزیک و قماق اشاره کرد. همچنین در سفر به این روستا، میتوانید از صنایعدستی زیبا و هنرمندانه اهالی آن مانند حصیربافی و جاجیمبافی نیز سوغات تهیه کنید.
راههای دسترسی
این روستا در استان مازندران و 18 کیلومتری شرق شهر نوشهر قرار دارد. بعد از عبور از شهر و روستاهای نور، رویان و ونوش به این روستا میرسید. برای دسترسی به چلندر از سمت غرب، ابتدا خود را به شهر نوشهر برسانید. پس از عبور از روستاهای مزگاه، چلک و دزدک با تابلو ورودی روستای چلندر روبرو میشوید.
بهترین زمان سفر
در خطه شمالی کشور، در هر فصل با بارش باران روبرو میشوید. چلندر نیز از این امر مستثنی نیست. بهترین فصل برای سفر به این منطقه، فصل بهار و تابستان و بهترین ماه، اردیبهشت است. در این ماه هوای معتدل و خنک بر منطقه حاکم است و زمان مناسبی برای انجام تفریحات آبی و شنا محسوب میشود. در فصول پاییز و زمستان هوای سرد باعث کاهش گردشگران میشود. البته بارش برف در زمستان بهندرت در این منطقه مشاهده شده است.
کلام آخر
برای اقامت در روستای چلندر میتوانید از هتل جهانگردی چلندر که نزدیکترین اقامتگاه به این روستا است، استفاده کنید. همچنین در روستا و اطراف آن، ویلاهایی برای اجاره به مسافران وجود دارد. امیدوارم سفر امن و خوبی به این روستای زیبا داشته و تجربیات خود را با ما در نابرو به اشتراک بگذارید.