
کافه کتاب مشهد؛ گوشهای دنجی برای آرامش
شهری با کافههایی از هر رنگ. شاید این مناسبترین لقب، عنوان یا اسم برای حالوهوای این روزهای مشهد باشد. این روزها کافههایی با طراحیها و نورپردازیهای متنوع که هرکدام گروه خاصی از افراد عاشق قهوه، سکوت یا هیاهو را به خودش جلب میکند، در جایجای مشهد دیده میشود. اگر عاشق مطالعهاید و در دنیای کتابها زندگی میکنید و دلتان برای نوشیدن یک فنجان قهوه گرم در کنار پنجره، درحالیکه کتاب محبوبتان را ورق میزنید لک زده است، یا اگر حوالی خیابان هفت تیر خسته از روزی شلوغ، دلتنگ کمی خلوت با خودتانید، در این مطلب از نابرو همراه من باشید تا سری بزنیم به یکی از جاهای دیدنی مشهد و بهترین کافههای مشهد: یعنی «کافه کتاب».
محیط کافه، فضایی خاطرهانگیز
مطمئنا ورودی و فضای سبز مقابل کافه کتاب از توجه و دید کمتر کسی پنهان میماند. کافی است اتفاقی گذرتان به یکی از کوچههای نزدیک کافه بیفتد. پس از کمی پیادهروی، چشمانداز چند میز و صندلی مقابل باغچه سرسبز و کوچکی توجه شما را جلب میکند. درست این لحظه است که بهدنبال لوگو و اسم کافه میگردید.
میتوان گفت فضای ورودی کافه یکی از چشمنوازترین ویژگیهای آن است. باغچهای کوچک، تعدادی درخت و گلدان، سایهبانهای سبزرنگ و پرچینهای چوبی اطراف کافه، بسیاری از افراد عشق کافه را بهیاد کافههای استانبول میاندازد و آنها را مجاب میکند تا برای مدت کوتاهی هم که شده خود را به یک فنجان قهوه مهمان کنند.
میزهای چهارگوش و صندلیهای تاشوی بیرون، گلدانهای شمعدانی و داوودی کنار پرچین و دیوار شیشهای کافه، بههمراه کمی هوای خوب و خنک بهار یا پاییز، فضای بسیار خوبی برای دورهمیهای دوستانه یا خانوادگی میسازد. در چنین محیطی میشود ساعتها به گپزدن و لذتبردن از غذا و نوشیدنی پرداخت و گذر زمان را حس نکرد. بهعلاوه، در فضای باز بیرون کافه، سیگارکشیدن منعی ندارد.
دکوراسیون داخلی کافه، بازی رنگ و نور
گرچه فضای بیرون کافه بسیار جذاب است، اما نمیتوانیم از زیبایی طراحی داخلی کافه بگذریم، فضایی برای پذیرایی از حدود 25 نفر. احتمالا عاشقان کتاب، جذب میزهای سمت راست میشوند تا به قفسههای کتاب نزدیکتر باشند. همانطور که از اسم کافه انتظار میرود، کافه کتاب جایی است برای لذتبردن از طعم قهوه با چاشنی خواندن کتاب.
کتابهای این کافه مجموعه نسبتا خوب و چشمگیری با موضوعات تاریخ، فرهنگ و هنر، جامعهشناسی، آموزش، رمان فارسی، شعر، ادبیات و داستان کوتاه است. در این میان کتابهایی مانند کلیات سعدی و شمس تبریزی، دیوان سهراب و شهریار، مجموعه شعر احمد شاملو، شاهنامه فردوسی و البته دیوان حافظ به چشم میخورند.
بخش کوچکی از این قفسه نیز به بازیهای فکری و رومیزی قدیمی اختصاص داده شده است. پس اگر دستهجمعی، گروهی یا حتی دونفره به این کافه سر زدید، نگاهی به قفسه کتاب و بازیها بیندازید تا خاطرات کودکیتان را زنده کنید، تفالی به حافظ بزنید یا چند خطی از عاشقانههای شاملو بخوانید.
اگر قرار کاری دارید، یا دنبال جایی آرام برای خلوتکردن با خودتان میگردید، یا حتی اگر مشغول کار روی پایاننامه و نوشتن مطلب مهمی هستید، این کافه فضای نسبتا آرامی را برایتان فراهم میکند. علاوهبر اینها، از دیگر ویژگیهای خوب کافه وجود پریز برق به تعداد کافی در دو طرف کافه است. پس بدون هیچ نگرانیای از اتمام شارژ لپتاپ یا گوشی، ساعتها به کار، صحبت یا جلسههای کاری مشغول شوید و میزهای کناری را به خودتان اختصاص دهید.
شاید بسیاری از افراد از کافه کتاب بهعنوان کافهای خاطرهانگیز یاد کنند. این بهخاطر وجود دو تختهسیاه بزرگ در دو طرف کافه است، تختههایی که با گچهای رنگی، از نقاشی و نوشتههای لاتین پر شدهاند و توجه هر دوستدار هنر نقاشی و خطاطی را به خودشان جلب میکنند. طرح و نقش تخته، حرفی از حالوهوای این روزها، پیشنهاد هفته یا نوشتههای دلنشین دارد که هر هفته تغییر میکند و نقشی تازه میگیرد. نور خوب و روشنایی کافه در طول روز را باید مدیون دیوارهای شیشهای کافه بود.
بهعلاوه امکان دیدن فضای سبز بیرون، درحالیکه داخل مشغول نوشیدن چای و شنیدن موسیقی هستید، لذت این لحظات را دوچندان میکند. فضای کافه در شب نیز از نور کافی برخوردار است. وجود ریسههای نوری روی یکی از دیوارها، از زیباییهای این کافه در شب به شمار میآید، ریسهای با آویزهایی از جنس خاطره؛ عکسهای خاطرهانگیز از مهمانهای عزیز، رویدادهای محدودی که تابهحال برگزار شدهاند، عکس بسیاری از هنرمندانی که روزی به کافه سر زدهاند یا هنرمندانی که برای همه عزیز و محترماند، از ریسه آویزان شدهاند.
کمتر کسی است که دقایقی مقابل آن نایستد و با دقت شخصیت محبوبش را در میان عکسها جستوجو نکند. لوگوی جذاب و خلاقانه کافه کتاب در گوشهوکنار این مجموعه، از دیوارهای کافه گرفته تا حتی روی کوکیهای کنار فنجان چای به چشم میخورد.
اگر افراد و خاطرات و حالوهوای همه آنهایی که روزی تنهایی، دونفره، یا دستهجمعی سری به کافه زدهاند، برایتان جذاب است و دوست دارید زمانی هر چند کوتاه را در دنیای آنها بگذرانید، بد نیست نگاهی به دفترچههای کوچک روی هر میز بیندازید. گلدانی کوچک با گلهای طبیعی، یک یا دو عدد فرفره چوبی، دفترچهای کوچک و خودکار بیک، از چیزهایی است که میتوانید روی تمام میزهای کافه پیدا کنید.
پس اگر دلتان گرفت یا حوصله داشتید، دستبهقلم شوید و از حالوهوایتان بنویسید و طرحی برای کافه به یادگار بگذارید. هرازچندگاهی کافه کتاب بهترین، جذابترین و خاطرهانگیزترین خاطرات را در صفحه اینستاگرامش به اشتراک میگذارد. موسیقیهای گوناگون، از بیکلام تا لاتین و موسیقی دلنشین ایرانی، جزئی جداییناپذیر از کافه کتاب است.
منوی کافه کتاب، کلماتی از جنس عطر و طعم دلنشین
کافه کتاب علاوهبر انواع قهوه و نوشیدنیهای گرم و سرد و کیک و دسر، صبحانه و غذا هم ارائه میکند. اینجا نگاهی به بخشهای اصلی منوی کافه میاندازیم. امید داریم شما هم نوشیدنی یا غذای دلخواهتان در را میان آنها پیدا کرده و به این بهانه هم که شده، سری به این کافه بزنید.
قهوه، انتخاب دلخواه اکثر افراد است و کافه کتاب انواع هاتچاکلت، قهوههای دمی و غیره مانند اسپرسو، یونانی، کاپوچینو، فرانسه، امریکنو، موکا، موکاچینو، و انواع لاته را ارائه میکند. آیسدرینکهای کافی، موکا، امریکنو، فراپاچینو و آیسلته نیز بخش دیگری از منو را تشکیل میدهند. دوستداران دمنوش و چای نیز گزینههای بسیاری برای انتخاب دارند. لیست دمنوشهای کافه با ریز جزئیات مواد تشکیلدهنده و اسامی خاص، ازجمله دمنوشهای زمستانه، طراوت، صلح، آفرینش، و اعجاز بهار، از بخشهای جذاب این منو است.
بخش آبمیوههای طبیعی، کوکتل و اسموتی کافه، شامل بیش از 25 رقم نوشیدنی متفاوت است که شاید پرطرفدارترینها برپایه پرتقال، آناناس، طالبی، توتفرنگی، سیب و موز باشند. ممکن است در روزهای گرم تابستان، افراد بیشتری نگاهی به صفحه میلکشیک و بستنی، کیک و دسر منو بیندازند. این بخشها هم از تنوع نسبتا بالایی برخوردارند و در میان آنها شیکهایی مانند بنانانوتل، کافینوتل، کافیبنانا، مانگواسترا، کافهگلاسه و انواع کیک و دسر ازجمله کیک برانی، چیزکیک فرانسوی، کیک هویج و گردو و بسیاری دیگر به چشم میخورند.
علاوهبر اینها، نحوه پذیرایی در بشقابهای سرامیکی دستساز و تزیین هر سفارش، اشتیاق مشتری را دوچندان میکند. اگر از خوردن صبحانه در کافه یا فضای باز لذت میبرید، بهتر است بین ساعت ۸ تا 11 صبح خودتان را به کافه کتاب برسانید و از میان انواع صبحانههای سرد، انگلیسی، املت یونانی، پنکیک و وافلفروت، یکی را سفارش دهید.
بهعلاوه، شام و نهار هم در کافه ارائه میشود و منوی این بخش شامل انواع اسنک مانند ژامبون، چیکن، بیکن چیکن، هاتپلیت، سالاد سزار، سالاد یونانی و چندین مدل پاستا است. از نکات خوب منو این است که قیمتها و ریز مواد تشکیلدهنده هر غذا، نوشیدنی یا دمنوش در آن آمده است و انتخاب را برای مشتری سادهتر میکند. قیمت نوشیدنیها بین 12000 تا 19000 تومان است. قیمت کیک و بستنی از 10000 تا 17000 تومان متغیر است و خوردن غذا و صبحانه در این کافه چیزی حدود 24000 تا 30000 تومان هزینه دارد. البته این قیمتها مربوط به پایان تابستان 98 است، که مسلما با گذر زمان دستخوش تغییر خواهد شد.
کافیمنها و خدمترسانی کافه کتاب
کارکنان کافه خوشبرخورد، آدابدان و درعینحال بسیار انتقادپذیر هستند. بار کافه فضایی کاملا باز و شفاف دارد و این امکان را به مشتریان میدهد که از بهداشت در مراحل آمادهسازی و ارائه سفارش خود اطمینان حاصل کنند. علیرغم فضای کوچک کافه، کافیمنها در سکوت نسبتا خوبی به کار مشغول هستند. بد نیست این نکته را یادآور شویم که در کافه کتاب بهتر است برای دریافت سفارش خود قدری صبور باشید. اگرچه خدمترسانی کافه خوب است، اما با صورت میگیرد.
کافه کتاب کجاست؟
کافه کتاب در یکی از شناختهشدهترین خیابانهای شهر مشهد، خیابان هفت تیر قرار دارد، خیابانی قدیمی که با افتتاح مرکز خرید آرمیتاژ بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. اگر دسترسی به قطار شهری دارید، کافی است در ایستگاه متروی غدیر یا وکیلآباد سوار مترو شده و در ایستگاه هفت تیر از مترو پیاده شوید.
ابتدای خیابان هفت تیر، تاکسیهای زردرنگ، شما را در کمتر از 15 دقیقه به ابتدای کوچه هفت تیر 19 میرسانند. وارد این کوچه شوید. پس از پنج دقیقه پیادهروی، در کوچهای شبیهبه کوچهباغهای قدیمی، لوگوی جذاب کافه کتاب و فضای بیرونی کافه پیدا میشود.
ازطرفی کافه نبش خیابان حافظ 23 قرار گرفته است؛ پس اگر ساکن بلوار پیروزی هستید یا رفتوآمد از این بلوار برایتان راحتتر است، بد نیست بدانید اتوبوس خط شماره 91 شما را به نزدیکترین کوچه به کافه میرساند. کافی است در ایستگاه هتل آبان از اتوبوس پیاده شوید و باقی مسیر را تا حافظ 23 پیادهروی کنید.
اتوبوس خط شماره 94 نیز نزدیک به پارک لاله توقف میکند. پس اگر گذرتان به این خط افتاد، در این ایستگاه پیاده شده و خود را به هفت تیر 19 برسانید. اگر از خودروی شخصی خودتان استفاده میکنید، اصلا نگران جای پارک نباشید. خوشبختانه کافه در کوچهای بسیار بزرگ و پهن قرار دارد و هرگز برای پارک ماشین خود به مشکلی برنمیخورید.
برای اطلاعات بیشتر به صفحه اینستاگرم کافه به آدرس @the_book_cafe سر بزنید.
آدرس: انتهای هفت تیر 19، نبش حافظ 23
تلفن کافه: 05138936309
ساعت کار کافه
کافه کتاب از ۸ صبح تا 11 شب میزبان تمام دوستداران کتاب و قهوه است. ساعت ارائه صبحانه از ۸ تا 11 صبح است. اگرچه در روزهای خلوت، حتی کمی پس از ساعت 11 نیز صبحانه ارائه میشود که همانطور که گفته شد، بستگی به تعداد مشتریها دارد و میتوان گفت این امکان بیشتر برای روزهای تعطیل و جمعه صبح است. استفاده از میز کافه هیچ محدودیت زمانی ندارد و شما آزاد هستید تا هر وقت بخواهید در کافه گپ بزنید، کتاب بخوانید یا از سفارشتان لذت ببرید. تنها در روزهای شلوغ، برای خدمترسانی بهتر به تمام مراجعین کافه، این زمان به دو ساعت محدود میشود.
اگر به کافه کتاب رفتهاید، از تجربه حضورتان در این مجموعه برای ما بنویسید.