
محبوبترین جاهای دیدنی همدان؛ سفر به هگمتانه
سفر به شهرهای مختلف ایران و آشنایی با فرهنگ و اقلیم هرشهر، تجربهای است که اگر روزمرگی و هایوهوی دنیای مدرن فرصت بدهد؛ سراسر از چشیدن طعم لحظههای پرفراز ونشیب است. همنشینی با مردمان اقلیمهای مختلف، تجربه روزگاران خوشوسخت، همزیستی با دیگران، همپا و همراه هزارویک اقلیم این سرزمین شدن و از هرسفری اندوختهای برای زندگی کسب کردن؛ سِر همان جملهی معروف است که میگوید کباب پخته نشود، مگر به گردیدن. داشتن سفری دوستداشتنی و مفید، آنجا به واقعیت میپیوندد که با برنامه و شناخت از مقصد، قدم به راه بگذاریم. لیستی از جاهای دیدنی همدان یکی از همین راهنماهای شما برای سفر به همدان است. همراه من در نابرو بمانید تا راهنمای شما باشم.
1- دهکده گنجنامه
دهکده گنجنامه مجموعهای از همه چیزهایی است که ممکن است در یک سفر مدنظر داشته باشید. چه اهل طبیعتگردی باشید، چه دوستدار تاریخوتمدن و یا بهفکر شکمگردی و ماجراجویی؛ دهکده گنجنامه برای شما یکتیر و چندهدف است. با رسیدن به انتهای جاده گنجنامه و طی کردن مسیری و بالارفتن از چندین پله، به دو جاذبه معروف و اصلی گنجنامه میرسید.
درکنار این جاذبههای تاریخی و طبیعی برای رفاه حال بازدیدکنندگان و طبیعت گردان، چندسالی است که مجموعه تفریحی دهکده گنجنامه؛ به مجموعه اضافه شده است. به انتهای گنجنامه که رسیدید، از دوراهی رسیدن به آبشار گنجنامه و دهکده تفریحی، میتوانید به سمت راست بروید و تجربه تفریحی لذت بخش درجوار تاریخ و طبیعت داشته باشید.
در دهکده گنجنامه میتوانید به رستورانهای شیک با کیفیت غذایی بالاتر هم سربزنید. از امکانات رفاهیتفریحی دهکده گنجنامه؛ سورتمهسواری، تلهکابین، اکواریوم گنجنامه و رستوران است که میتواند در لیست بازدیدتان قرار گیرد. دیدن پاییز هزار رنگ جاده گنجنامه، یکی از دلرباترین زیباییهای پاییز همدان است.
نشان دادن مکان روی نقشه
2- مقبره ابوعلی سینا
آرامگاه بوعلی سینا یکی از نمادهای فرهنگی و از جاهای دیدنی همدان شناخته میشود. این بنا توسط هوشنگ سیحون ساخته شد. بنای آرامگاه به دوسبک تلفیقی ایران باستان و ایران بعد از اسلام است. آرامگاه که با الهام از مقبره قابوسبن وشمگیر؛ فرد موردعلاقه ابن سینا، بنا شده است. مقبرهای بزرگ که از فضای سبز گلکاری شده و ساختمان اصلی مقبره، تشکیل شده است.
بعد از عبور از محوطه و باغچهی فضای سبز آرامگاه، با بنای سنگی بزرگی مواجه میشوید. در چوبی آرامگاه، مدخل ورودشما به تالارها و بخش اصلی مقبره است. در این مکان حتما چشمتان به پلههای سنگی میخورد. اگر به تخت جمشید سفر کرده باشید؛ این پلهها تداعیگر پلههای ورودی به تختجمشید است.
بجز مقبره بوعلی سینا در آرامگاه، عارف قزوینی؛ شاعر ایرانی و همچنین ابوسعید خدوک؛ دوست بوعلی نیز، در این آرامگاه به خاک سپرده شدهاند. قسمتهای مختلف مقبرهی ابوعلی سینا؛ کتابخانهی بوعلی، موزه سکه، سفال، سایر اشیای کشف شده و اهدایی به موزه ابنسینا، تندیس بوعلی سینا؛ ساختهی ابوالحسن صدیق و محوطهی سبز و آرامگاهی مقبره است.برای رسیدن به آرامگاه بوعلی میتوانید از پیادهراه بوعلی به میدان بوعلی سینا و محل آرامگاه واقع در همین میدان برسید. ساعات بازدید از ساعت 9 صبح تا 20 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
3- مقبره باباطاهر
آرامگاه باباطاهر شمالغرب همدان، در میدانی به همین نام قرار دارد و از معروفترین جاهای دیدنی همدان است. وقتی که از دور چشم به آن میاندازید گنبدفیروزهای این بنا نگین چشمنواز مقبره باباطاهر است. جنس اصلی ستونها، پلهها و سنگ مزار، از گرانیت ساخته شده است. معماری بنا به گونهای طراحی شده که دیوارهای متساویالساقین راهنما چشمانتان سوی آسمان شود. تندی زاویهها و مساحت زیاد بنا از دیگر ویژگیهای معماری بنای مقبره باباطاهر است. مجموعه آرامگاه باباطاهر که یکی از مجموعههای فرهنگی گردشی همدان حساب میشود.
محوطه دورتادور میدان باباطاهر؛ فروشگاههای سفالفروشی، رستوران، سوپرمارکت، کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان و هتل بینالمللی باباطاهر وجود دارد که از امکانات دردسترس مقبره باباطاهر به حساب میآید. اگر با ماشین شخصی عازم این مکان هستید، میتوانید از خیابان فلسطین به بلوار نیروی انتطامی و سپس با عبور از بلوار ستار ابراهیمی به آرامگاه برسید. ساعات بازدید 8:30 تا 19:30 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
4- شیر سنگی
مجسمه شیرسنگی یکی از مهمترین آثارباستانی و جاهای دیدنی همدان است. تپهای که هماکنون محل استقرار مجسمهی شیرسنگی است؛ تپهای باستانی، متعلق به دوره اشکانی است. کشف یک تابوت باستانی در این تپه، صحتی بر ادعای قدیمی بودن این تپه باستانی است که سالها پیش توسط باستانشناسان مورد کاوش قرار گرفته است.
قدمت تاریخی این مجسمه، براساس تحقیقات و عقیده عدهای از تاریخنگاران متعلق به دوره اشکانیان است. مجسمهی شیرسنگی، بازماندهای از دو مجسمه همسان شیرسنگی است که در ورودی شهر قرار داشته و نمادی برای حفاظت از شهر بودند. با گذران روزگاران و کملطفیهای جنگاوران و مردم، مجسمه شیرسنگی، دیگر کمتر شباهتی به شیر دارد.
فضایی که شیرسنگی درآنجا قرار گرفته است امروزه تبدیل به بوستانی سبز، با وسایل بازی برای کودکان و همنشینیهای خانوادگی شده است. این یادبود واقعه تاریخی در انتهای خیابان 12 متری سنگشیر و در وسط میدان مربعی شکب به همین نام قرار گرفته. بازدید از این مجسمه در هرساعتی از شبانه روز آزاد و بدون بها است.
نشان دادن مکان روی نقشه
5- موزه هگمتانه
همدان شهری است که به پایتخت تاریخ و تمدن ایران شناخته میشود. پایتختی که بهانه آن، حضور تپه هگمتانه؛ اولین پایتخت استقرار مادها است. سالها از کشف این تپه میگذرد، اما راز این شهر گمشده هنوز زیر خروارها خاک مدفون مانده است. هگمتانه از جاهای دیدنی همدان است که به عنوان سومین پایتخت در فهرست شهرهای مهم هخامنشی پس از تپههای مهم شوش و تخت جمشید قرار دارد.
دوره تاریخی هخامنشی قدیمیترین تاریخی است که برخلاف باور عموم، میتوان به تپه هگمتانه اطلاق کرد و نه تاریخ ماد! محل قرارگیری این تپه، تپه سرقلعه همدان است. موزه هگمتانه، پس از شهر تاریخی هگمتانه، از دیگر بخشهای مهم این محوطه است. این موزه سالهای پیش به عنوان مدرسه شش کلاسه پرورش ایجاد شد. پس از آن دردهه 1350 باهدف برنامههای پژوهشی وباستانشناسی، در اختیار مرکز باستانشناسی سابق درآمد.
پس از انجام حفاریها و کشفیات باستانی این محل، به مکانی برای نگهداری آثار بدل شد. در حال حاضر این موزه با یک سالن اصلی، یک سرسرا و دو راهرو به نمایش 200 شی مربوط به دورههای پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی میپردازد. اشیای گردآمده درموزه از طریق کاوش، خرید، اهدا یا توقیف اشیای حفاریهای غیرمجاز جمعآوری شده و به نمایش درآمده است.
دوکلیسای ارامنه آنجیلی و کلیسای استپانوس مقدس ارامنه گریگوری، دیگر جاهای دیدنی همدان است. برای رسیدن به موزه هگمتانه؛ از میدان اصلی همدان یعنی میدان امام خمینی که بگذرید، به پیادهراه اکباتان میرسید. انتهای پیادهراه اکباتان، مقصد بازدید شماست. ساعت بازدید از موزه 8 صبح تا 20 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
6- گنبد علویان
گنبد علویان یکی از شاهکارهای عظیم معماری و گچبری بعد از اسلام و از بهترین جاهای دیدنی همدان محسوب میشود. بنای تکامل یافتهای با قدمت 900 ساله که مربوط به دوران مغول یا سلجوقیان است. گنبد علویان توسط خاندان علویان ساخته شده است. بنایی آجری که گذشته گنبد داشت و در گذر سالیان، گنبد این بنا از بین رفته است. کاربرد ابتدایی گنبد علویان مسجد بود.
با گذشت زمان و ایجاد سرداب در زیرزمین، به مقبره و محل دفن خاندان علویان تبدیل شد. این بنا به دلایل زیادی مورد توجه گردشگران و بازدیدکنندگان قرار میگیرد. معماری بنا، ظرافت و زیبایی تزیینات و ویژگیهای منحصربهفرد ظاهری از جمله مشخصات برجسته گنبد علویان است. بنا به صورت مکعبی چهارضلعی ساخته شده و چهارجرز ستون مانند اطراف آن، شبیه به برجهایی هستند که بنا را در خود گرفتهاند. محراب گنبد علویان از نمونههای کمنظیر معماری اسلامی است و هرگوشه آن با کتیبهها و نقوش گیاهی و هندسی تزیین شده است.
بهترین راه دسترسی به گنبد علویان رفتن به میدان امامزاده عبدالله است. خیابان علویان خیابانی است که گنبدعلویان در آن قرار دارد و دو میدان امامزاده عبدالله و میدان عینالقضات همدانی را بههم میرساند. ساعت بازدید از ساعت 9 صبح تا 20 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
7- آبشار گنجنامه
آنچه که سنگبنای ساخت مجموعه گنجنامه به عنوان یکی از جاهای دیدنی همدان در این محل شد، حضور یک جاذبه مهم تاریخی و آبشاری بزرگ با طبیعتی روحنواز در تمام روزهای سال است. این محل در دوره هخامنشی راه شاهی بوده و هگمتانه را به بابل وصل میکرده و به دلیل پر رفتوآمد بودن، برای نصب کتیبهها انتخاب شده است.
سنگنوشتههای تاریخی گنجنامه، نوشتههای از داریوش و خشایارشاه هخامنشی است که در سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو بردل صخرههای دامنه کوه الوند حکاکی شدهاند. سالهاست این کتیبههای تاریخی، مورد استقبال بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی قرار گرفته است.
در نزدیکی این کتیبهها، آبشار گنجنامه از چشمهسارها و جویبارهای کوه الوند سرچشمه میگیرد. آبشار گنجنامه از جاذبههای طبیعی این مکان به حساب میآید. وجود این آبشار در تابستان هوای خنک و در زمستان قندیلهای یخزدهی زیبایی را باعث میشود. نشستن و تفرج در مجاورت این آبشار و لذت بردن از هوای دلنشیناش، در دسته تفریحات محبوب همدانیها و مسافران شهر همدان قرار دارد. درنزدیکی آبشار گنجنامه، دستفروشها، کبابیها و بازارچههای ستنی هستند که مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. دیدن از جاذبه تاریخی گنجنامه بدون بهای ورودی و محدودیت در زمان است.
نشان دادن مکان روی نقشه
8- میدان امام خمینی
بزرگترین و زیباترین میدان شش پر ایران در این نقطه از شهر قرار دارد. وارد این میدان که شوید؛ قدمت تاریخی میدان و ساختمانهای اطراف آن، اولین چیزی خواهد بود که توجه شما را جلب خواهد کرد. به لحاظ معماری و وسعت ورودی خیابانهاست که میدان امامخمینی شهرت یافته است. میدان امام خمینی اصلیترین میدان شهر همدان است که به تعبیری دیگر، شاهکلید راهها و خیابانهای شهر است.
از هرجایی از شهر که راهتان باشد، مسیر اصلی عبورتان به این میدان میرسد. نقشهی اولیهی میدان توسط کارل فریش، معمار آلمانی در سال ۱۳۰۷ تهیه و سالهای ۱۳۰۹-۱۳۱۲ پهلوی اول، با ۱۲ گنبد دورتادور آن ساخته شد. شعاع میدان ۸۰ متر است. همانطور که گفتم مرکزیت قرار داشتن این میدان ویژگی اصلی و مورد بحث آن است. اگر از یک شهروند همدانی برای رسیدن به مقصد بازدیدی خودتان آدرس بپرسید؛ حتما در ابتدا شما را به میدان امامخمینی میفرستد.
تراکم قرارگیری جاذبههای تاریخی و مهم در این محل نیز یکی دیگر از دلایل برجستگی این میدان است. بهطوریکه شما به هریک از شش خیابان اصلی این میدان که بروید، نقشه مکانی برای دیدن را به شما نشان میدهد. دو خیابان بوعلی و اکباتان که در سالهای اخیر تبدیل به پیادهراه شدهاند؛ راه رسیدن به جاذبههای تاریخی شهر هگمتانه و مقبرهی ارامگاه بوعلی است.
نشان دادن مکان روی نقشه
9- پارک سیفیه
پارکی متعلق به اواخر دوره قاجار با طراحی ایتالیایی منحصربهفرد در غرب کشور. بانی ساخت پارک سیفیه، مرحوم سیفالدوله از مالکان و خیرین شهرستان ملایر بود. او باغ شخصی خود را دراختیار مردم شهر و محلی برای تفرج، قرار داد که تا امروز نیز، همچنان بوستانی سرسبز و پرطرفدار بین ساکنین شهر ملایر است. این پارک در ابتدا با نام ناصریه بهپاس قدردانی از حمایتهای ناصرالدین شاه قاجار نام گرفت.
پس از فوت سیفالدوله نام پارک از ناصریه به سیفیه تغییر یافت. تفرجگاهی که امروزه بهعنوان پارک تاریخی سیفیه شناخته میشود؛ از دو قسمت قدیمی و متاخرنر است. بخش اصلی پارک، باغهای قدیمی و ساختمان بهجا ماندهی پارک سیفیه است. قسمت جدیدتر؛ جنگل مصنوعی روی تپههای دامنهی کوهگرمه که ۷۰سال پس از احداث بخش قدیمی به مجموعه اضافه شد؛ تشکیل میشود.
درختهای سربهفلککشیده پارک، چنارهای قدیمی با قدمت چندصدساله، دالان بهشت، محلهای نشستن و دورهمیهای خانوادگی، در کنار جاذبههای افزوده شده به پارک از جمله: دریاچهمصنوعی، سینمای ۴بعدی و شهربازی؛ قسمتهای مختلف پارک سیفیه را تشکیل میدهد. برای گذران اوقات در این پارک به ملایر، بلوار پرستار بروید.
نشان دادن مکان روی نقشه
10- موزه حیات وحش همدان
اگر دوستدار و مشتاق طبیعت باشید و اهل ماجراجویی در حیات جانوری؛ یک موزه حیات وحش، بهشتی کوچک برای شما بهحساب میآید. موزه حیات وحش همدان کلکسیونی از جانوران طبیعی در یکمکان است که یه یکی از جاهای دیدنی همدان تبدیل شده است. جاییکه با سیر در آن، میهمان گونههای خاص جانوری میشوید.
این موزه که در مکانی به مساحت 60 مترمربع افتتاح گردید است، پس از چهار بار جابهجایی در نهایت به مکانی با زیربنای 2000 متر مربع در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا انتقال یافت. از سال 1371 به بعد، موزه حیات وحش همدان، مورد بازدید عموم و بسیاری از علاقهمندان، دانشمندان و گردشگران سفر به همدان قرار گرفت.
این موزه با دارا بودن شش سالن اصلی، در بخشهای سالن صدفها و مرجانها، سالن زمین شناسی، سالن پستانداران و پرندگان، سالن آبزیان، سالن پروانهها و حشرات و سالن خزندگان؛ حس قدمزدن در طبیعت و همزیستی با حیات جانوری را در وجودتان برانگیخته خواهد کرد. برای بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان شما باید به آدرس خیابان چهارباغ، به سمت بلوار شهید مصطفی احمدی روشن بروید و ساعاتی را به تماشای موزه تاریخ طبیعی همدان بنشینید. ساعات بازدید موزه از ساعت 8 صبح تا 17:30 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
11- باغ نظری
یکی از خانههای تاریخی شهر و از جاهای دیدنی همدان است. خانهای که در آغاز ساخت، محل سکونت کنسولهای انگلیسی ساکن در همدان بوده است. این خانه بعدها به یکی از شاهزادگان قاجاری، به نام مهریخانم واگذار شد. در نهایت فتحلیخان نظری آن را خرید و برای سالهای متمادی محل سکونت خاندان نظری بود. باغ نظری در یک زمین کاملا هموار قرارگرفته است. معماری هنرمندانه باغ، نقطهی قوت باغ نظری بهحساب میآید.
ساختمانی دو طبقه که در طبقهی دوم، بالکنی دورتادور ساختمان قرار دارد. سقفی شیروانی، ورودی بنا فضایی موسوم به جلوخان با سقف هرمی، ستونهای بلند چوبی با پوشش گچ و سرستونهای دارای گلوبوته از ویژگیهای دیگر معماری این باغ زیبا است. از زمان حیات و طراحی نقشه اولیه تاکنون تغیرات زیادی در عناصر باغ پلانها و نماها ایجاد نشده است که این نکته جالب توجه در مورد باغ نظری است.
باغ نظری ازجمله آثار میراثی و فرهنگی شهر همدان است که در طی برنامههای تغییر کاربری و احیای بناها، از سال ۷۱، باغ کاربری آموزشی گرفت. پس از آن باغ نظری در کاربری جدید خود، به باغ موزه و همچنین سازمان میراث فرهنگی همدان تبدیل شده است. مسیر بازدید شما از این باغ تاریخی در ساعات از ۸ تا 14 واقع در خیابان عارف قزوینی؛ چهارراه نظری است.
نشان دادن مکان روی نقشه
12- برج قربان
در کوچهپسکوچههای قدیمی شهر همدان، محلهای معروف به نام محله زندیها قرار دارد. در این محله برج تاریخی قربان که از جاهای دیدنی همدان است به چشمتان خواهد آمد. برجی با پشتوانه تاریخی و داستانی قهرمانانه که به عقیده برخی، پیشینه ساخت و وجه تسمیه این برج است. برج قربان باقیمانده قرن هفت یا هشت هجری قمری است. تنها بنای برجایمانده از یک مجموعه بزرگ. برجی که محل دفن زاهدی بهنام شیخ الاسلام حسنبن عطار ابوالعلا و گروهی از حاکمان دوران سلجوقی است. معماری ساده و بیپیرایه، ویژگی خاص این بناست.
اگر در پشینه این برج ماجراجویی کنید به فردی با نام قربان برمیخورید که در دوره صفویه وقتی افغانها به این محله، حمله کردهاند؛ این برج را سنگرگاه خود قرار داد و توانسته بود به کمک مردم، علاوهبر دفع شورش از اهالی نیز دفاع کند.
ماجرای دوم سابقه تاریخی این برج به روزهای معینی برمیگردد که مردم در آنجا شتر قربانی میکردند. برج قربان از سهطبقه سرداب، بدنه و گنبد تشکیل شده است. یک برج دوازده ضلعی آجری با گنبدی هرمی شکل است. این بنای ساده تاریخی با بهای بلیت رایگان در محله زندی قابل بازدید برای عموم است.
نشان دادن مکان روی نقشه
13- حمام قلعه
حمام قلعه در یکی از قدیمیترین محلههای همدان، بهنام قلعه یا محلهی قاشقتراشان قرار دارد. نامی که امروزه به بنا دادهاند به سبب قرارگیری در همین محله است. نامی که قبلا با آن شناخته میشد حمام حاج محمدسعید بود. حمام که در گذشته یکی از بناهای مهم معماری بوده است، کاربری وسیعی در مراسمات مختلف داشته است. حمام قلعه همدان نیز در دسته همین تعریف قرار دارد و از جاهای دیدنی همدان است. بخشهای متنوع حمام، حمام سرد، حمام گرم و انبار هیزم است.
موزه مردمشناسی حمام قلعه؛ پس از مرمت و تغییر کاربری، در معرض بازدید عموم قرار گرفت. در سالهای اخیر این موزه تبدیل به رستوران سنتی شد. بازدید ازموزه مردمشناسی حمام قلعه، با چاشنی چشیدن طعم خوشمزهها، ترکیب دوستداشتنی و جدید کاربری این موزه است. در ساعات کاری رستوران میتوانید اگر مایل بودید از منوی رستوران هم انتخاب و نوشجان کنید.
اگر مایل به صرف غذا در این رستوران هم نبودید؛ با ارائه بهای بلیت موزه به دیدن از موزه بپردازید. ساعات کاری ۹ صبح تا 16 و 19 تا 22 است.
نشان دادن مکان روی نقشه
14- غار علیصدر
غاری با شهرت جهانی مقصد بعدی سفر شما به استان همدان است. علیصدر را در رده غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان میشناسند. غاری که تجربه سفر به آن، توامان با چشیدن حس عظمت، ترس و حیرت از جمع شدن این همه زیبایی در این نقطهی ایران است. تاریخی که زمینشناسان برای سنگهای این غار قائل شدهاند، به دوران دوم زمینشناسی؛ ژوراسیک برمیگردد.
ارتفاع غار از سطح دریا 2100 متر است و با دالانها و دهلیز پیچدرپیچ در مسیر آبی غار، سفر شما آغاز و ادامه مییابد. عظمت طولی غار یکی از مهمترین ویژگیهای غار علیصدر به حساب میآید. از 11 کیلومتر طول غار، هنوز بیشتر از سه کیلومتر آن کشف نشده است. این اتفاق بهعلت صعبالعبور بودن راههای غار است که هنوز در پرده ابهام قراردارد. غار علیصدر بیستوسومین جاذبه طبیعی ملی است که در لیست میراث طبیعی به ثبت رسیده است. همچنین از مهمترین جاهای دیدنی همدان به حساب میآید.
این غار در فاصله 70 کیلومتری شهر همدان و دهانه اصلی غار علیصدر در روستایی بههمین نام، در شهرستان کبودرآهنگ قرار دارد.
نشان دادن مکان روی نقشه
15- مسجد جامع همدان
مسجد جامع همدان در ابتدای خیابان اکباتان و نزدیک میدان امام خمینی واقع شده است. مسجدی قدیمی با اعتباری چندینساله که اهمیت این بنا را دو چندان میکند. بنای فعلی مسجد با توجه به مشخصات معماری و کتیبههای موجود، متعلق به ۱۲۵۳ ه-ق و بعد از آن است. بنای فعلی مسجد با شکل نامنظم هندسی، دارای صحن مستطیل شکل در میان، سه ایوان در جهات جنوبی، شرقی و شمالی، چندین شبستان، گنبد و گنبدخانه، شش مناره و چند حجره است. قسمتهای جنوبی این مسجد شامل ایوانی مرتفع است که رسمبندی جلو آن، از آجر و کاشی معرق ساده ساخته شده است. بر روی آن با کاشی فیروزه رنگ، نام الله و نام پنج تن نوشته شده. گنبد آن نسبتا بزرگ و دو پوشش است. این مسجد رواقهای زیبا و دیدنی دارد.
در کتیبههای موجود، به بانی مسجد اشاره نشده و فقط در دست نوشتهای که در مسجد نگهداری می شود، از آخوند ملاحسین اردستانی؛ به عنوان بانی یکی از شبستانها یاد شده است. بر سنگاب مسجد، نام واقف آن؛ محمدخان، دیده میشود.
در کتاب هگمتانه آمده که این مسجد نیز، به سبک مساجد دور فتحعلی شاه قاجار در تهران، قزوین، و چند شهر دیگر ساخته شده است و امکان دارد شروع ساخت این بنا در زمان فتحعلی شاه و یا آغاز سلطنت محمد شاه قاجار بوده باشد. بازدید از این مسجدتاریخی شبانهروزی و بدون بهای ورود است.
نشان دادن مکان روی نقشه
سفر به همدان یکی از جذابترین سفرها در ایران است. تنوع جاهای دیدنی همدان سفر لذتبخشی برای شما خواهد ساخت. اگر تجربه سفر به این شهر تاریخی را دارید، با نابرو به اشتراک بگذارید.