
نان رگاگی بهزاد لار؛ جایی برای تجربه مزه نان محلی
این روزها که همه به سمت رستورانها و فستفودهای بسیار لوکس و گرانقیمت هجوم آوردهاند، فکر میکنم کم هم نباشند افرادی مثل من که عاشق غذاهای خیابانی هستند. جاهایی که هر وقت اراده کنی و با کمترین هزینه و بدون اینکه نیاز باشد در قید و بند پوشیدن لباسهای شیک باشید تا بروید و غذایی بخورید، میتوانید غذاهای سریع و لذیذی را پیدا کنید که در گوشهوکنار خیابانها و در فضاهای نوستالژیک تهیه میشوند و حس و حال دوستانهتری نسبتبه رستورانها و کافههای شیک دارند. با ما در نابرو همراه باشید تا درباره نان رگاگی بهزاد از جاهای دیدنی فارس بیشتر بدانید.
نان رگاگی بهزاد با مزهای برای تمام ذائقهها
نان رگاگی بهزاد یکی از این فضاهاست که هم قدیمی است و هم نان محلی لارستان را تهیه میکند و هم تلاش کرده خود را با وضعیت و سلایق روبهتغییر مردم وفق بدهد و نانهای رگاگ خود را با اضافه کردن مواد دیگر برای سلیقههای متفاوت هم سازگار کند.
نان رگاگی بهزاد یک مغازه قدیمی است در شهر جدید لار؛ یعنی از سمت شهر قدیم که میآیید، میرسید به شهر جدید. میدان اول را که رد کردید، به میدان دوم میرسید که میدان طاووس نام دارد و شما باید میدان طاووس را دور بزنید و فرعی سمت چپ را که به سمت خور میرود، وارد شوید.
بعد به بریدگی دوم که رسیدید، بلوار را دور بزنید و برگردید به سمت میدان. نبش کوچه اول نان رگاگی بهزاد قرار دارد؛ مغازهای سنتی با پنجرهای بزرگ رو به خیابان که مردی آن پشت نشسته و نان سفارشی شما را جلوِ چشمانتان آماده میکند و در کمتر از پنج دقیقه به شما تحویل میدهد. برای نشستن هم مشکلی ندارید؛ چون چهار میز در پیادهرو جلوِ مغازه قرار داده شده که شما بتوانید از آنها استفاده کنید.
نان رگاگی یک نان سنتی و خوشمزه
نان رگاگ، نانی سنتی است که بهعنوان یک غذا در لارستان پخت و سرو میشود. پایه اصلی نانهای سنتی لاری، ازجمله نان رگاگ، سس مهوه است که از ماهیهای کوچک تهیه میشود.
این روش را لاریها در ایام قدیم برای نگهداری ماهی ابداع کردهاند تا بتوانند آن را برای مدت طولانیتری در جاهایی که دور از دریا هستند، نگه دارند و در عین حال خواص آن نیز حفظ شود. طرز تهیه مهوه را که سسی به رنگ قهوهای تیره است و در عکس در خمره کوچک سبز میبینید، در ادامه برایتان توضیح میدهم.

طرز تهیه مربای ماهی یا مهوه
مواد لازم برای تهیه مهوه: یک کیلو ماهی خشک، یک کیلو خندل یا خردل، نیم کیلو نمک، مقداری آب.
طرز تهیه: اول ماهی خشکشده را درون خمره میکنیم و با نمک و آب مخلوط میکنیم و به مدت 20 تا 25 روز خمره را در جایی که آفتاب باشد، میگذاریم. بعد از این مدت ماهی را از خمره بیرون میآوریم و آن را درون صافی میریزیم و به آن چنگ میزنیم تا حسابی له شود و خارهای آن گرفته شود.
بعد شیره اصلی ماهی که گرفته شد، درون خمره میریزیم. بعد خندل یا خردل را شیرین میکنیم (با نمک و آب چنگ میزنیم و درون سینی می ریزیم و در آفتاب میگذاریم تا خشک و شیرین شود). بعد از آن خردل را بو میدهیم و نرم میکوبیم و به شیره ماهی درون خمره اضافه میکنیم. در این مرحله هرکس مایل باشد، میتواند از زیره، کنجد، راجونه، درون مهوه اضافه کند.
بعد خمره را در جایی که آفتاب باشد (معمولاً لاریها آن را روی پشتبام میگذارند) میگذاریم تا بوی خوب به خود بگیرد. بعد از 15 روز آماده خوردن است.

نان رگاگی و پیتزای لاری
از سس مهوه که ماده اصلی تهیه نان رگاگ است، بگذریم. برای تهیه این نان که به آن پیتزای لاری هم گفته میشود، خمیر نان رگاگ که با آرد گندم و نمک و آب تهیه شده، داخل تابهای بزرگ پهن میکنند. بهصورتی که بسیار نازک شود.
بعد پنیر مثلثی را بهعنوان روغن استفاده میکنند و روی نان پخش میکنند (البته قدیمیها کره محلی استفاده میکردند، ولی امروزه طرفداران کره محلی کمتر است) و بعد تخممرغ را که تعدادش بستگی به درخواست مشتری دارد، روی آن میشکنند و پخش میکنند تا خوب بپزد. بعد سس مهوه را بهصورت قطرهقطره روی نان میپاشند و بعد نان شما داغ داغ آماده خوردن است.
نقطه مثبت نان رگاگی بهزاد این است که نان جلو چشم شما پخته میشود و تمام مواد اولیه و درست کردن نان جلوِ چشم شما اتفاق میافتد و چه چیزی از این بهتر که با خیال راحت یک غذای خیابانی تمیز و سالم را بخوریم.
نان رگاگی بهزاد یک غذای کمهزینه و خوشمزه
قیمت این نان از 2500 تومان شروع میشود که همین نانی است که در بالا توضیح دادم و بقیه نانها که از پایه همین نان هستند و مواد دیگر به درخواست مشتری اضافه میشود، قیمت بالاتری دارند اما نه آنقدر بالا که بشود با رستوران یا فستفودیها مقایسه کرد. مثلاً نان رگاگی پیتزایی، علاوهبر مواد بالا سوسیس و پنیر پیتزا هم اضافه میکنند. این دیگر به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

ساعت کاری نان رگاگی بهزاد
ساعت کاری نان رگاگی بهزاد از ساعت 5 عصر تا 2 بامداد است و تمام روزهای هفته باز است. این مکان شمارهتماس ندارد و فقط سفارشهای حضوری پذیرفته میشود.
مرسی داداش. چقدv خندیدم. قشنگ با لهجه اچمی توضیح دادی. خخخخخخخ. ولی انصافا مهوه سس نیست. الکی یه چیز رو غالب نکن به مردم و تو دستور تهیه اش هم آب نیست. تنها ماهی و نمک لایه به لایه میریزن تا گندیده بشه.