
کافه فرهنگ اصفهان؛ میعادگاهی از دوران صفویه
تا حالا شده که لذت نوشیدن یک استکان چای یا یک فنجان قهوه را در فضای داخلی یک پل تاریخی تجربه کنید؟ یا حتی در یک کافهای متفاوت، میزبان و مشتاق اولین دیدار خاطرهانگیز با محبوب خود باشید؟ و اگر مسافر شهر اصفهان باشید، آیا دوست دارید خاطرهای متفاوت را ذهن ثبت کنید؟
حال صدای آرامشبخش جریان زایندهرود را همراه با لذت نوشیدن چای یا شوق دیدار تصور کنید. در این گزارش با ما همراه باشید تا گوشهای دنج و آرامش بخش را به شما معرفی کنیم، کافهای در دل پل تاریخی چوبی (جوبی): کافه فرهنگ اصفهان.
پل چوبی (جوبی)
شهر اصفهان جاذبههای گردشگری متنوعی دارد. به عنوان مثال، پلهای تاریخی آن را می توان نام برد که هر کدام سرگذشت خاص خود را دارند. در نزدیکی پل خواجو، یک پل تاریخی به نام پل چوبی (جوبی) قرار گرفته است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید در زمان شاه عباس دوم، تنها خانواده سلطنتی و مهمانهای خاص اجازه رفت و آمد را از این پل داشتهاند.
در واقع این پل، ارتباط دهنده میان کاخ هفت دست و کوشک آیینه خانه بوده که متاسفانه امروزه از این دو عمارت اثری باقی نمانده است. دلیـل اصلی سـاخت پل نیز برای اتصال دو طرف رودخانه بوده که ساخت آن در سال ۱۰۶۸هجریقمری انجام شد، ولی نام سازنده پل مشخص نیست.
براساس نوشتههای تاریخی، بر سطح این پل یک جوی آب نیز وجود داشته که آب از روی ناحیه سنگ تراش وسط پل عبور کرده و سرانجام در بخش شرقی و غربی پل، یک دریاچه را ایجاد میکرده است. در ابتدا، مهمان ها در یک برج شش گوشه در وسط پل پذیرایی شده و سپس به محضر شاه میرسیدند. در این برج چشمههای آب جاری سبب ایجاد یک حال فرح بخش شده که از این برج و جوی آب نیز اثری باقی نمانده است.
از طرف دیگر، شاردن در کتاب خود به صراحت این پل را از جنس چوب بر پایه سنگی ذکر کرده و بنابراین نمیتوان قاطعانه گفت که عنوان پل چوبی نادرست است. در قسمت زیرین پل، 2 اتاقک احداث شده که شاید بتوان گفت محل اسکان موقت مهمانان، سفیران و بزرگان بوده است. امروزه از این 2 اتاقک، به عنوان کافه فرهنگ اصفهان و پاتوق فرهنگ استفاده میشود.
کافه فرهنگ اصفهان کجاست؟
کافه فرهنگ اصفهان در سال 1394 افتتاح شد ولی محل آن دارای یک قدمت 400 ساله است. برای ورود به کافه باید مسیر کوتاهی را در قسمت کناری پل طی کنید. کافیست تا در چوبی مقابل خود را باز کرده و با صدای زنگ، به دنیای جذابی وارد شوید. فضای داخلی دارای دیوارهایی از جنس آجری است و دارای یک چیدمان مناسبی بوده که برحسب سلیقه میتوانید محل نشستن خود را انتخاب کنید، نشستن بر صندلیهایی از جنس چوب یا بر روی قالیچهها در کنار پنجره ها.
مناسبترین پیشنهاد، نشستن در حجرههای مشرف به رودخانه است، گوشههایی دنج و رمانتیک برای ثبت خاطرات فراموش نشدنی. البته باید توجه داشت که در زمان جاری بودن زاینده رود، به سختی میتوان مکانی را مطابق با میل خود انتخاب کرد، چون جمعیت زیادی از مردم در انتظار ورود به این کافه هستند.
منو کافه فرهنگ اصفهان
منو از تنوع خوبی برخوردار بود. علاوه بر انواع نوشیدنیها، صبحانه و میان وعده نیز در منو قرار داشت. کیکها، میان وعده و صبحانه با تزیین جذابی سرو میشوند که این امر میتواند رضایت مشتریان را دو چندان کند.
شاید مهمترین نکته را بتوان در استفاده از ظروف سنتی برای سرو سفارشها بیان کرد. به عنوان مثال، عصرانهای را در ظرفهای سفالی آبی همراه با چای در استکان کمر باریک تصور کنید که در یک سینی مسی برای شما سرو شده است. گوشهای دنج و صدای گذر آب نیز تکمیل کننده این حس ناب بوده و باعث میشود که این تصویر هیچگاه از ذهن شما پاک نشود.
لذت مطالعه با صدای جریان آب
اگر از پشت میز نشستن برای انجام برخی کارها خسته شدهاید و یا به یک مکان آرامشبخش برای مطالعه و تصمیمگیری نیاز دارید، میتوانید در ساعات خلوت به این کافه آمده و کارهای خود را بدون هیچ استرسی انجام دهید. البته در این کافه، تعدادی کتاب نیز در دسترس شما قرار دارد که میتوانید آنها را مطالعه کنید، در واقع شما به مطالعه دعوت میشوید.
در یک تصیم جدید، هر دوهفته روزهای یکشنبه به اجرای نمایشنامهخوانی اختصاص پیدا کرده است. در گوشه دیگر از کافه نیز، یک تابلو با عنوان تابلو مهربانی خودنمایی میکند. شما میتوانید مبلغی دلخواه را به این تابلو اضافه کرده و مهربانی خود را به دیگران هدیه کنید.
پاتوق فرهنگ در کافه فرهنگ اصفهان
مکانی دنج و دوست داشتنی که در آن میتوان میزبان تولد، دورهمی و سایر مراسم بود. این بنا نیز در فاصله کوتاه از کافه قرار گرفته و شما این امکان را دارید تا به صورت کاملا خصوصی آن را برای مراسم یا مهمانی رزرو نمایید. پیشنهاد ازدواج و یا یک تولد میتواند تجربهای خاص و تکرار نشدنی در این مکان باشد، ثبت یک خاطره در دل تاریخ. پاتوق فرهنگ در واقع شرایطی را فراهم میکند تا شما بتوانید با استفاده از آن، در یک فضای تاریخی همراه با دکوراسیون مناسب میزبان خاطره انگیزی برای مهمانان خود باشید.
به عنوان کلام آخر میتوان گفت محیط تاریخی، دکوراسیون و برخورد دلنشین پرسنل توانسته تا رضایت اکثر مشتریان را به همراه داشته باشد. در شهر اصفهان، جاذبههای گردشگری بینظیری وجود دارند که هر کدام میتوانند مخاطبین را با سلیقههای متفاوت به خود جذب کنند، مانند: میدان نقش جهان، مسجد شیخ لطفالله، آکواریوم اصفهان، حتی چایخانه حج میرزا، عمارت نمکدون و… ولی پیشنهاد میکنیم که دیدن این کافه را در برنامه خود قرار دهید، زیرا نمای بیرونی روحنواز و محیط داخلی هیجان انگیز این کافه، میتواند خاطرهای زیبا را در ذهن شما به یادگار بگذارد.
کافه فرهنگ اصفهان از جنبه گردشگری و کافه گردی توانسته به عنوان یک تجربه خاص و بیهمتا به شمار آید. پس فراموش نکنید که بعد از پیادهروی در کنار زاینده رود، یک کافه از جنس تاریخ و آرامش بر روی رودخانه منتظر شما است.
آدرس کافه فرهنگ اصفهان
آدرس کافه فرهنگ اصفهان: اصفهان- خیابان کمال اسماعیل- طبقه زیرین پل چوبی (جوبی)
ساعت پذیرایی: :24- 7:30