همه چیز درباره ویزای شینگن

ویزا چیست؟

ویزا به مجوزی گفته می‌شود که به فرد درخواست‌کننده اجازه می‌دهد وارد کشوری شده یا از آن بگذرد. این مجوز در شکل برچسب یا مهر از سوی سفارتخانه کشور مقصد در پاسپورت یا سند هویتی اشخاص زده یا چسبانده می‌شود. سند هویتی را کسانی دارند که به هر دلیل پاسپورت خود را از دست داده‌اند و فقط برگه هویتی دارند. این مورد بیشتر درباره پناهندگان صدق می‌کند. ویزای شینگن نوع خاصی از ویزا است.

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن مجوزی است که پس از بررسی و تایید به افراد درخواست‌کننده داده می‌شود تا بتوانند با داشتن آن وارد یکی از کشورهای عضو اتحادیه شینگن شوند.

تاریخچه شینگن

ایده اصلی تشکیل کشورهای عضو شینگن به سال‌های پس از جنگ جهانی دوم برمی‌‌گردد. اولین بار در دهه ۶۰ میلادی و در سال ۱۹۵۷ چهار کشور سوئد، نروژ، فلاند و دانمارک تصمیم گرفتند پیمانی را بین خود ببندند که رفت و آمد بین یکدیگر را تسهیل کند. این کشورها که به کشورهای اسکاندیناوی معروف شدند این پیمان را بستند و شهروندان هر چهار کشور به راحتی به یکدیگر بدون اخذ ویزا سفر می‌کردند.

تجربه موفق این کشورها توجه دیگر کشورهای اروپایی را جلب کرد. در سال ۱۹۸۴ که اتحادیه اروپا به طور کامل شکل گرفت و در مسیر قدرتمند شدن بود، آلمان و فرانسه پیشنهاد شینگن را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا دادند. یک سال بعد در ۱۴ ژوییه ۱۹۸۵ پنج کشور فرانسه، آلمان غربی، هلند، بلژیک و لوگزامبورگ در کشور لوگزامبورگ در منطقه‌ای به نام شینگن پیمان تسهیل کردن رفت و آمدهای بین مرزی را امضا کردند. چون این جلسه و امضا در منطقه‌ای به نام شینگن برگزار و زده شد پیمان به نام شینگن معروف شد.

به مروز زمان کشورهای بیشتری از اتحادیه اروپا به این پیمان پیوستند تا اینکه امروز تعدادشان به ۲۶ کشور رسیده است.

کشورهای عضو شینگن

کشورهای شینگن به مجموعه کشورهایی می‌گویند که بر طبق یک پیمان با همین نام قوانین یک‌پارچه‌ای درباره سفر دیگر اتباع به کشورهای عضو شینگن وضع و اجرایی کردند.

کشورهای عضو شینگن با کشورهای عضو اتحادیه اروپا متفاوت هستند. کشورهایی هستند که در اتحادیه اروپا حضور دارند اما عضو شینگن نیستند. برای مثال سه کشور سوییس، نروژ و ایسلند عضو اتحادیه اروپا نیستند ولی در شینگن عضویت دارند.

ایرلند عضو اتحادیه اروپا است اما عضو شینگن نیست و کشوری مانند بریتانیا در اروپاست اما نه عضو شینگن است و نه عضو اتحادیه اروپا.کشورهای دیگر هم هستند که در تلاشند به جمع کشورهای شینگن بپیوندند مانند: رومانی، بلغارستان و قبرس.

نام کشورهایی که در اتحادیه شینگن هستند به قرار زیر است:

اتریش
بلژیک
جمهوری چک
دانمارک
استونی
فنلاند
فرانسه
آلمان
یونان
مجارستان
ایسلند
ایتالیا
لتونی
لیتوانی
لوکزامبورگ
مالت
هلند
نروژ
لهستان
پرتغال
اسلواکی
اسلوونی
اسپانیا
سوئد
سوییس
لیختن اشتاین

انواع ویزای شینگن

ویزای شینگن انواع مختلف دارد که نوع آن بستگی به مدت زمان و تعداد دفعات ورود به یکی از کشورهای شینگن دارد. انواع ویزای شینگن در دسته‌های مختلف به قرار زیر است:

۱-  ویزای اتحادیه شینگن (USV)

 ویزای نوع A
ویزای نوع A  ویزای ترانزیت است. این بدین معنی است که مسافر تنها حق دارد برای ساعاتی در فرودگاه کشور عضو شینگن توقف کند و حق خارج شدن از فرودگاه را ندارد. بر اساس این نوع ویزا مسافر فقط می‌تواند برای چند ساعت در یکی از فرودگاه‌ها بماند، هواپیما عوض کند و به راه خود ادامه دهد. گاهی زمان توقف در چنین شرایطی به ۱۶ ساعت هم می‌رسد. با این حال مسافری که ویزای شینگن نوع A را دارد نمی‌تواند حتی برای ساعتی محل فرودگاه و سالن ترانزیت را ترک کند.

ویزای نوع B
ویزای شینگن نوع B ویزای عبور است. این نوع ویزا مجوزی است برای مسافر که از فرودگاه خارج شود و از طریق زمینی در مدت حداکثر ۵ روز خود را به کشوری خارج از محدوده شینگن برساند. در واقع در این نوع ویزا کشورهای شینگن منطقه عبور به کشور دیگر محسوب می‌شوند.

ویزای نوع C
ویزای شینگن نوع C ویزای توریستی است و پرطرفدارترین نوع ویزا. متقاضیانی که موفق به دریافت ویزا نوع C  می‌شوند یکی از ویزاهای زیر را در دست دارند:

ویزای یک بار ورود (Single-entry)
در ویزای یک بار ورود مسافر فقط می‌تواند برای یک‌بار وارد یکی از کشورهای عضو شینگن شود. و بدون توجه به مدت ویزای خود به محض خروج از کشور محدوده شینگن ویزایش باطل شده و برای ورود مجدد باید درخواست ویزا کند، حتی اگر از مدت ویزایش باقی مانده باشد.

ویزای یک بار ورود به معنای آن نیست که مسافر در مدت ویزای خود فقط می‌تواند یک بار وارد یکی از کشورهای شینگن شود.

ویزای دو بار ورود (Double-entry)
در ویزای دو بار ورود مسافر می‌تواند در مدت ویزای خود دو بار به محدوده شینگن وارد و خارج شود. اما باید توجه داشت که هر دو بار فقط باید در محدوده زمانی ویزا باشد و به محض اتمام آن باید اتحادیه شینگن را ترک کند.

ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)
در ویزای چند بار ورود مسافر می‌تواند در مدت زمان ویزای خود چندین بار به محدوده شینگن ورود داشته باشد، زمان شروع ویزایش از اولین ورود محاسبه می‌شود. این نوع ویزا، بهترین نوع ویزای توریستی است. مسافر دارنده این نوع ویزا می‌تواند برای ۹۰ روز در هر ۶ ماه از سال از آن استفاده کند.

۲-   ویزای اعتباری منطقه محدوده (LTV)

این نوع ویزا به دریافت‌کنندگانش اجازه می‌دهد که در محدوده زمان مشخص در منطقه محدودی در منطقه شینگن رفت و آمد کنند. دارندگان این ویزا اجازه ورود به مناطق دیگر ندارند. مانند پناهندگان.

۳-   ویزای ملی (NV)

ویزای ملی که به آن ویزای نوع D هم گفته می‌شود،  بیشتر برای تحصیل و کار داده می‌شود. بازرگانان که تردد زیادی به کشورهای شینگن دارند یا دانشجویان که در زمان مشخص در یک کشوری مشغول به تحصیل هستند بیشترین دریافت‌کنندگان این نوع ویزا هستند. در واقع این نوع ویزا برای کسانی است که با هدف مشخصی قصد اقامت در کشوری از شینگن را دارند. دارندگان این نوع ویزا می‌توانند بدون اخذ ویزای دیگری به دیگر کشورهای منطقه شینگن سفر کنند. این نوع ویزا هم  بسته به شرایط و هدف آن می‌تواند یک‌بار ورود یا چندبار ورود باشد و دارنده‌ آن باید پس از اتمام اعتبار ویزا به کشور خود بازگردند.

مراحل دریافت ویزای شینگن

  • تماس و مشاوره رایگان با موسسات معتبر یا آژانس‌های مسافرتی: بهتر است قبل از آن که اقدامی برای ارایه درخواست ویزای شینگن شود با یکی از موسسات یا آژانس‌های مسافرتی که کار گرفتن ویزا را انجام می‌دهد تماس گرفته و مشورت‌هایی شود.
  • ارائه مدارک کامل و مورد نیاز ویزای شینگن
  • گرفتن وقت سفارت برای یکی از کشورهای عضو شینگن
  • مصاحبه از طریق سفارت و افسر پرونده
  • دو هفته انتظار برای اخذ ویزا در صورت قبولی در مصاحبه

مدارک برای درخواست ویزای شینگن

برای آنکه به سفارت کشور مورد نظر مراجعه کرده و درخواست ویزا داده شود این مدارک نیاز است:

  • پاسپورت: حتما باید پاسپورت بیش از ۶ تا ۹ ماه اعتبار داشته باشد به همراه کپی همه ویزاهای قبلی
  • فرم درخواست ویزا: پر کردن این فرم دقت زیادی می‌خواهد همه موارد باید دقیق نوشته شود.
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  • دو قطعه عکس رنگی که زمینه آن سفید بوده و گردی صورت کاملا مشخص باشد و همچنین باید این دو قطعه عکس به تازگی گرفته شده باشد. سایز این عکس بستگی دارد از کدام کشور عضو اتحادیه ویزا درخواست شده باشد، زیرا سایز عکس در هر یک با دیگری متفاوت است.
  • گواهی اشتغال به کار
  • در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه آخر قبل از درخواست ویزای شینگن
  • سند مالکیت
  • پرینت حساب بانکی با مهر و امضای شعبه
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
  • واچر رزرو هتل
  •  بیمه‌ مسافرتی: شرکت بیمه باید در مدت کل سفر و تا سقف ۳۰ هزار یورو از هزینه‌ها را پوشش دهد.
    همچنین شرکت بیمه‌گذار باید نمایندگی در کشورهای شینگن داشته باشد و  مورد تایید همه‌ کشورهای پیمان شینگن باشد و قرارداد بیمه باید قبل از سفر بسته شود، فقط باید توجه داشت مفاد آن چنان باشد که در صورت نگرفتن ویزای شینگن امکان کنسل کردن آن باشد.
  • دعوت‌نامه: اصل دعوت‌نامه و مدارکی که نسبت فرد را با دعوت‌کننده نشان دهد باید همراه باشد. این مدارک می‌تواند عکس یا ایمیل‌های ارتباطی بین طرفین باشد.

هزینه ویزای شینگن

هزینه ویزای شینگن بین ۶۰ تا ۱۰۰ یورو است و نکته مهم این است که این مبلغ غیرقابل استرداد است و ربطی ندارد ویزا صادر یا درخواست متقاضی رد شده باشد. این مبلغ به هیچ عنوان برگردانده نمی‌شود.

ویزای ترانزیت فرودگاهی: ۶۰ یورو
ویزای کوتاه‌مدت کمتر از ۹۰ روز: ۶۰ یورو
ویزای بلندمدت بیش از ۹۰روز: ۹۹ یورو

راه‌های درخواست کردن ویزا

مسافران از راه‌های متفاوتی می‌توانند درخواست ویزای شینگن کنند:

  • مراجعه حضوری به سفارت: شخص مسافر می تواند به سفارت مربوطه مراجعه کند، مدارک را تحویل دهد و وقت مصاحبه بگیرد.
  • از طریق آژانس‌های مسافرتی: عده‌ای از مسافران به علت وارد نبودن به کارهای اداری یا شرایطی سنی با یکی از آژانس‌های معتبر قرارداد می بندند و انجام مراحل را به آنان می‌سپارند.

سوالات متداول در مصاحبه شینگن

بسیاری از کسانی که درخواست ویزای شینگن کرده‌اند می‌خواهند بدانند سوالاتی که افسر سفارت از آنان می‌پرسد چه خواهد بود. آنچه در زیر می‌آید سوالات متداولی است که در بیشتر مصاحبه‌ها پرسیده می‌شود.

  • می‌خواهید به کدام کشورهای عضو شینگن سفر کنید؟
  • وضعیت شغلی‌تان چگونه است؟
  • میزان تحصیلات‌تان چقدر است؟
  • وضعیت تاهل‌تان چطور است؟ ازدواج کرده‌اید؟ اگر پاسخ مثبت است همسرتان همراه شما در این سفر هست یا نه؟ شغل همسرتان چیست؟
  • میزان درآمد ماهانه‌تان چقدر است؟
  • هدف از سفر به کشورهای شینگن چیست؟
  • آیا از اعضای خانواده، بستگان، دوست و آشنایان کسی در این کشورها زندگی می‌کنند؟
  • آیا هزینه سفر بر عهده خودتان است یا ساپورتر دارید در این کشورها؟
  • محل اقامت‌تان کجا خواهد بود؟
  • بیشترین زمان را در کدام کشور خواهید ماند؟
  • آیا پیش از این به کشورهای دیگر سفر کرده‌اید؟ به کجاها؟
  • چطور می‌توانید ما را مطمئن کنید که به وطن خود باز خواهید گشت؟

دلایل اصلی رد درخواست ویزای شینگن

در آخر بررسی‌های انجام شده توسط سفارت مربوطه به هر دلیلی امکان رد درخواست یا همان ریجکت وجود دارد. در زیر به تعدادی از دلایل اصلی رد درخواست ویزای شینگن اشاره می‌شود:

  • قانع نشدن افسران سفارت برای بازگشت درخواست‌کننده به کشور
  • گذرنامه نامعتبر:
    قبل از ارایه درخواست ویزا به سفارت مربوطه از زمان مانده اعتبار پاسپورت باید اطمینان حاصل کرد. زیرا نمی‌توان درخواست ویزای ۶ ماهه کرد اما اعتبار پاسپورت فقط ۳ ماه باشد.
  • نداشتن هدف مشخصی از سفر
  • توضیح ناکافی برای اقامت
  • ارایه مدارک جعلی
  • نداشتن سفر قبلی و سفید بودن پاسپورت:
    همیشه توصیه می‌شود قبل از درخواست ویزای شینگن یکی دو سفر خارجی انجام شده باشد که هم تا حدی ثابت کند که توانایی سفر به لحاظ هزینه وجود دارد و هم آنکه درخواست کننده اهل سفر و تفریح است، به خصوص درباره ویژه نوع C ویزای شینگن.
  • داشتن آلرت در حوزه شینگن:
    اگر پیش از درخواست ویزای شینگن از یکی از کشورهای عضو شینگن، درخواست قبلی شما رد شده باشد نباید ۳ تا ۶ ماه از کشور دیگری در شینگن تقاضای ویزا شود. زیرا احتمال رد شدن آن نزدیک به یقین است.
  • گذرنامه آسیب‌دیده
  • قانع نکردن افسران سفارت از تامین هزینه‌های سفر:
    پرینت گردش مالی و ذخیره بانکی باید چنان باشد که افسران مطمئن شوند مسافر از پس هزینه‌های سفر خود برمی‌آید و در میانه راه نمی‌ماند.
  • ارایه نامه اشتغال به کار از مراکز نامعتبر:
    گواهی اشتغال به کار باید از محلی باشد که افسران پرونده ویزا را متقاعد کند که از دست دادن چنین شغلی به صلاح مسافر نیست.
  • داشتن دعوتنامه از خانواده درجه یک:
    گاهی این نوع دعوتنامه‌ها امکان گرفتن ویزا را بسیار کم می‌کنند زیرا در چنین شرایطی احتمال برنگشتن مسافر و ماندن نزد خانواده خود افزایش پیدا می‌کند.
  • داشتن فعالیت مشکوک یا جنایتکارانه در گذشته
  • بیمه‌نامه نامعتبر

نکات اخذ ویزای شینگن

  • می‌توان تا ۴ ماه قبل از زمان سفر درخواست ویزا کرد.
  • باید توجه داشت که همه مدارک ترجمه‌ شده نیاز به مهر دادگستری دارند. می‌توان برای گرفتن این مهر به دارالترجمه‌های رسمی مراجعه کرد و مدارک را مهر کرد.
  • همه مدارک مورد نیاز هر سفارتخانه باید به صورت کامل ارایه شود.
  • برای کودکان زیر ۶ سال پرداخت هزینه ویزا لازم نیست اما برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال بخشی از ویزای بزرگسالان را باید پرداخت کرد که معمولا ۳۵ یورو است.
  • اگر مسافر می‌خواهد ویزای خود را در زمانی که در یکی از کشورهای شینگن هست، تمدید کند باید در یکی از کشورهای عضو شینگن با ارایه مدارک و دلیل موجه درخواست تمدید ویزا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 9 =