شکم گردی در هرمز

غذا در جزیره هرمز؛ مساله این است!

وضعیت غذا در جزیره هرمز چگونه است؟ در جزیره هرمز چه بخوریم؟ اینها سوالاتی است که مسافران هرمز از کسانی که قبلا هرمز را دیده‌اند، می‌پرسند.

این حقیقت که هرمز رستوران ندارد در وهله اول می‌­تواند نگران کننده باشد، اولین سوال اینجا مطرح می‌شود که اوضاع غذا در جزیره هرمز چگونه است؟ در هرمز از رستوران­‌های رنگارنگ با انواع کباب وغذاهای ایرانی و فرنگی با موسیقی زنده خبری نیست. در کل جزیره فقط یک یا دو ساندویچی وجود دارد که چند نوع محدود ساندویچ و خوراک دارند.

شکم گردی در هرمز

این ساندویچی‌­ها با یکی دو میز خیلی خیلی ساده و منویی شامل میگوی سرخ شده و سوسیس بندری  و کالاماری، گاهی تنها امید مسافرانی هستند که تازه از اتوبوس دریایی یا تند رو پیاده شده­‌اند و از گرسنگی نای راه رفتن ندارند.

مرکز جزیره و سکونتگاه اصلی آن روستایی کوچک است که در آن خبری از اماکن تفریحی و کافی شاپ و استراحتگاه­‌های ساحلی نیست. مهمترین دیدنی جزیره هرمز مشاهده سبک زندگی اهالی و گذر از کوچه و پس‌کوچ‌ های آن است. مردم جزیره واقعا خیلی صمیمی هستند و رفتار دوستانه‌شان یکی از بهترین خاطرات سفر ما به هرمز بود.

اما در کنار چیزهایی که راجع به نبودن رستوران و کافی شاپ گفتم باید یک مژده به شما بدهم. نکته جذاب هنگام سفر به هرمز این است که شما می‌توانید برای تهیه غذا به یکی از خانه‌­های بومی مراجعه کنید و غذا سفارش بدهید و بعد غذا را همان جا صرف کنید یا با خود به محل اقامت تان ببرید.

غذا در جزیره هرمز

شکم گردی در هرمز

بطور کلی اگر غذای دریایی دوست دارید اینجا برای شما فرقی با بهشت ندارد. می‌­توانید سه وعده ماهی و میگو و دیگر غذاهای دریایی را با ادویه‌­های عالی میل کنید. کباب کوسه، کالاماری و پلوماهی­‌های مختلف که بنظر می­‌رسد ترکیبی از غذاهای جنوبی و هندی و پاکستانی باشند، از بهترین انتخاب غذا در جزیره هرمز هستند. اما اگر به هر دلیلی اهل غذای دریایی نیستید باید دست به دامان کنسرو و غذا­های آماده شوید.

اگر در غذا ماجراجو هستید و تجربه طعم­‌های جدید برای­تان جذاب است در طول پیاده‌­روها و معابر حتما چشم­‌تان به مغازه­‌هایی می‌­افتد که توسط کدبانوهای هرمزی اداره می‌­شوند و انواع نان‌های مخصوص جزیره، آش و سمبوسه در آنها تهیه و عرضه می‌­شود.

نان‌های ویژه در جزیره هرمز

نان تومشی در جزیره هرمز

غذا در جزیره هرمز به میگو و ماهی ختم نمی‌شود. نان­‌های مخصوص جزیره را می­‌توان هم به ­عنوان صبحانه  و هم میان وعده خورد. در حقیقت نان­‌های هرمز و نحوه طبخ آن­ها از دیدنی­‌ترین جاذبه‌­های توریستی این جزیره هستند.

معروف‌­ترین نان،‌ تموشی یا تومشتی است که در واقع یک لایه خمیر نازک کرپ مانند است که روی تابه داغ پخته شده و بعد از آنکه به روغن حیوانی آغشته شد، با سسی که از گلک و پودر ساردین تهیه شده و به آن مهیاوه می­‌گویند، خورده می­‌شود.

نان دستی از نظر طعم و طرز تهیه بسیار شبیه توموشی است با این تفاوت که بشکل گرد و حجم دار پخته می‌شود.

شکم گردی در هرمز

نان بالا تاوه، نان خمیر، نان تخم مرغی و کپوک را بیشتر برای صبحانه می‌­پزند. نان کروسی هم نان کلفتی است که با روغن فراوان و روی اجاق طبخ می­‌شود.

گذراندن یکی دو ساعت در این مغازه­‌ها و نشستن روی فرش‌­های حصیری نخل و صحبت با مردم خونگرم و بسیار مهربان جزیره در حالی ­که تکه‌­های نان را با سس خاک سرخ می­‌خوردیم همان چیزی بود که من و همسفرانم بعدها، همواره با لذت از آن یاد کردیم.

مطالب مرتبط:

جزیره هرمز؛ بهشت سرخ ایران

قلعه پرتغالی‌ های هرمز؛ تلفیق معماری پرتغالی و ایرانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *