
روستای هرانده؛ کوچهباغی رویایی در نزدیکی تهران
روستای هرانده در نزدیکی شهر تهران میتواند گزینهای مطلوب برای گذران یک روز تعطیل شما و روستاگردی باشد. اگر ساکن شهر باشید به خصوص شهرهای بزرگی مثل تهران، میدانید که گاهی دور شدن از این فضای پر هیاهو و پر استرس چقدر لذتبخش است. یکی از مکانهایی که گردشگران ساکن شهر برای گذراندن اوقاتشان با هدف دمی آساییدن انتخاب میکنند، روستاها هستند. گاهی این ساکنان ترجیح میدهند به روستاهای آبا و اجدادی خود بروند و علاوه بر بهره از طبیعت با آشنایانشان نیز دیدار تازه کنند، گاهی هم سر زدن به روستاهای جدید برایشان با سرور بیشتری همراه خواهد بود.
تعریفی کوتاه از روستاگردی
روستاگردی از فعالیتهای بسیار جذابی است که طرفداران زیادی دارد. برای طبیعتگردان و عاشقان سفر و طبیعت، سر کردن در روستاها و همنشین شدن با روستاییان کاری بس دوستداشتنی است. البته با بهانهها و دلایل مختلفی میتوان به سراغ روستاها رفت و آنها را برای بازدید انتخاب کرد. گردشگری طبیعی و فرهنگی، اکوتوریسم، گردشگری دهکده، گردشگری مزرعه، گردشگری محلی روستایی و گردشگری سبز از دلایلی هستند که اهالی شهر را به دیدار از روستاها دعوت میکنند.
روستای هرانده کجاست؟
طبق تعریف روستاگردی، با هدف گردشگری طبیعی میتوان به روستای هرانده رفت. این روستا برای اینکه بتوانید یک روز تعطیل را به طور کامل از حظ بردن در طبیعت بگذرانید، تمام امکانات را در اختیار شما قرار میدهد. سرسبزی و رودخانه پر آب این روستا که نام آن نمرود است، خستگی را از تن شما به در خواهد برد.
روستای هرانده در 12 کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه واقع شده است. ساکنان این روستای گردشگری به زبان شیرین گیلکی حرف میزنند و از راه کشاورزی، باغداری، دامداری و کارگری امرار معاش میکنند و روزگار میگذرانند. مهمترین محصول کشاورزی در این روستا سیب زمینی است و البته در مسیر گردش در این روستا باغهای سیب، گلابی و زردآلو را نیز خواهید دید.
خانههای روستا و بافت مسکونی آن به صورت متمرکز است و در تمام مسیری که گردشگران پیادهروی میکنند، هیچ خانهای دیده نمیشود و تنها درختان و باغها هستند که چشم را نوازش میدهند. در ضمن، آب و هوای این روستا به دلیل قرار گرفتن در پای کوه بسیار عالی و پر اکسیژن است و حسابی حال ریهها را جا میآورد.
این نکته مهم نیز باید یادآوری شود که طبیعتگردانی که برای بازدید از این روستا میآیند باید خود را برای یک پیادهروی یک ساعت و نیم که در حد 6 کیلومتر است، همراه با چاشنی تصاویر جذاب و دیدنی آماده کنند.
زمانی که پیادهروی تمام میشود، با یک دشت کوچک زیبا روبهرو میشوید. پیشنهاد اول این است که بساطتان را با رعایت تمام اصول و احترام به طبیعت در کنار رودخانه پهن کنید و ساعتها در آنجا گشت بزنید و لذت ببرید. پیشنهاد دوم هم این است که مسیر شیبدار سمت راست را که طی کردن آن کمی دشوار است بالا بروید. از آن بالا چشمانداز بسیار دلفریبی از روستا خواهید داشت.
غار بورنیک؛ برای ورود به غارها آگاهیهای لازم را کسب کنید!
مسیر شیبدار در واقع برای رفتن به غاری به نام بورنیک است. این غار از غارهای بسیار زیبا و البته باستانی است. پیشنهاد میشود اگر تجهیزاتی ندارید و با اصول غارنوردی آشنا نیستید، بهتر است برای حفظ امنیت خود و همچنین پاسداشت غار به آن وارد نشوید. اگر هم خیلی به غارها علاقه دارید سعی کنید برای رفتن و نوردیدن آنها اطلاعات لازم را کسب کنید و بعد از تجهیز خودتان به آنها بروید و لذت صد چندان ببرید.
بهترین زمان بازدید و مسیر دسترسی به روستای هرانده
بهار، تابستان و البته پاییز در این روستا بسیار دلانگیز و تماشایی است. شکوفههای درختان در بهار، درختان پر میوه در تابستان و بازی رنگها در پاییز منتظر شما هستند تا به دیدارشان بروید. به طور حتم که زمستان آن هم دیدنی است، البته با در نظر داشتن کاهش دمای هوا و سختی عبور و مرور در این فصل زیبا.
برای تماشای دیدنیهای این روستا تنها یک روز زمان نیاز دارید. میتوانید یک روز جمعه دوستان علاقهمند به طبیعت خود را وسوسه کنید و با ماشین شخصی در کمتر از سه ساعت به این روستا برسید. برای رسیدن به این روستای زیبا میتوانید بعد از اتوبان بابایی، به جاده دماوند و بزرگراه تهران پردیس بروید. بعد از آن هم باید وارد جاده فیروزکوه شوید. حواستان باشد که در 12 کیلومتری فیروزکوه تابلوی هرانده که در سمت راست است رد نکنید.
اگر عجلهای برای خوردن صبحانه نکنید، میتوانید آن را در ابتدای روستا نوش جان کنید. برای پارک ماشین هم میتوانید وقتی به روستا رسیدید، کوچهای که سمت چپ میبینید را تا انتها بروید و به یک میدان مانند کوچک میرسید که جای زیادی برای پارک ماشین در آنجا وجود دارد. اگر چیزی احتیاج دارید باید در همین نقطه آن را تهیه کنید. در تمام طول مسیر پیادهروی به جز یک دکه کوچک در میانه راه، جای دیگری برای خرید وجود ندارد. فراموش نکنید که خرید از روستاییان و گفتن خسته نباشید به باغداران و دامداران که در مسیر میبینید، مایه دلگرمیشان خواهد بود.
عکسها: مهری تقی پور