
رستوران خاور خانم چابکسر؛ گردشگری با طعم بهشتی
اگر تا دیروز کسی روستای سرولات در چابکسر را نمیشناخت اما امروز به لطف شهرت رستوران خاور خانم چابکسر آوازهاش تا شرق و غرب کشور و حتی مجلات خارجی هم رسیده است.
این روزها رستوران خاور خانم چابکسر، خود مقصد گردشگری است و بسیاری از مسافران خطه شمال برای صرف ناهاری خوشمزه و دیدن مناظری کمنظیر به سرولات سفر میکنند، غذای خوشمزه محلی میخورند و حین غذا خوردن منظره جنگلی را تماشا میکنند که در نهایت به دریا میرسد.
اما قصه این گردشگری سر دراز دارد. تا همین چند سال پیش نه وجود خارجی داشت و نه حتی کسی نام روستا را شنیده بود. نام چابکسر تنها در تابلوهای راهنمایی و رانندگی توجههای مسافران گذری را جلب میکرد که نشان میداد، اینجا مرز گیلان و مازندران است. حالا نام آن با اسم زنی گره خورده است که آوازه غذاهایش روزانه صدها نفر را روانه چابکسر و پس از آن سرولات میکند.
سوالات پرتکرار درباره رستوران خاور خانم
آدرس رستوران خاور خانم چابکسر کجاست؟
شماره تماس و ساعت کار رستوران خاور خانم چند است؟
منوی رستوران خاور خانم چابکسر چیست؟
قصه زندگی خاور خانم
خاور خانم متولد ۱۳۴۸ در روستای سرولات است. او سال ۱۳۶۹ با همسرش اکبر لطفینژاد ازدواج کرد و به قزوین رفت تا در آنجا زندگی کند. آقای همسر در نیروگاه شهید رجایی کار میکرد و خاور خانم که از نشستن در خانه خسته شده بود منشی یک دکتر شد. چهار سال بدین شکل زندگی کردند تا اینکه آقای لطفینژاد از طرف کارش به بندرعباس منتقل شد. رفتن به شهری جنوبی برای زوج جوان بسیار سخت بود و از طرف دیگر خانوادهها مخالف این هجرت بودند. برای همین تصمیم گرفته شد که کار را رها کرده و به سرولات برگردند.
خاور خانم و همسر بعد از برگشتن به روستا، خانه نیمهکاره خود که ۷۰ متر بود را تعمیر کردند و ساکن شدند و در سالهای بعد از آن به کار کشاورزی مشغول بودند.
اما زندگی برای آنان خواب دیگری دیده بود. موقعیت استثنایی خانه آنان درهای آینده روشن را بر روی آنها باز کرد. موقعیت خانه آنان چنان بود که از یک طرف رو به جنگل داشت و از سوی دیگر بالکنی ۲۰ متری رو به دریا و همین بالکن زندگی آنان را دگرگون کرد.
سال ۱۳۷۴ در حالی که خاور خانم کارهای روزانه خود را در بالکن و خانه انجام میداد، خانواده مسافری را دید که در زندگی خانه آنها بساط ناهار و پیکنیک را مهیا کردهاند. آنها مشغول آماده سازی غذا بودند که ناگهان باران شروع به باریدن میکند. در حالی که همه آشفته شده بودند از خاور خانم میخواهند تا بند آمدن باران در بالکن بنشینند. باران قصد قطع شدن نداشت و برای همین از صاحبخانه میخواهند که بساط کباب را در همان بالکن برپا کنند. غذا خورده شد و زمانی باران بند آمد که دیگر نزدیک به شب بود.
این خانواده اصفهانی ساکن تهران شب را در خانه خاور خانم میخوابند و فردا همراه او عازم بازار رامسر میشوند برای خرید. خاور خانم در گفتوگویی آن روز را چنین تعریف میکند: «با هم رفتیم بازار رامسر، ماهی خریدیم من خودم ماهی ها را پاک کردم، سرخ کردم، برنج درست کردم و اینطوری باهم دوست شدیم. موقع رفتن هم گفتند چقدرمیشود؟ من قیمت نداشتم. همینطوری گفتم هزارتومن. آنها اما ۹ هزارتومن به من دادند و موقع رفتن گفتند ما خیلی از دستپخت شما خوشمان آمد، میشود دوباره پیش شما بیاییم. آن موقع خانه ما تلفن نداشت، من شماره خانه برادرم را دادم و بعد از آن دیگر این خانواده شدند مشتری دائمی من.»
خانواده مهمان بعد از سفر خاور خانم، زنی که دستپخت عالی دارد را به بستگان و خانواده و دوستان معرفی کردند. به هر کسی که میخواست به رامسر و تنکابن سفر کند توصیه میکردند که سری به خانه خاور خانم بزند. شماره تلفن او را هم میدادند که از قبل برایشان غذا تهیه کند و این شد که خاور خانم آنقدر مشتری روزانه داشت که مجبور شد خودش و همسرش کار کشاورزی را رها کرده و میزبان مهمانان شوند.
پس از آن بود که به فکر راه اندازی یک رستوران محلی افتادند. بالکن ۲۰ متری که میزبان مهمانان بود گسترش پیدا کرد و حالا تبدیل به رستورانی شده است چهار طبقه بر بلندیهای سرولات که از دو پیچ مانده به آن صف دو طرف ماشینهای پارک شده را میتوان دید.
رستوران خاور خانم چابکسر، یک کارآفرینی به تمام معنا
به گفته خاور خانم، او اکنون صاحب رستورانی است که ۲۰ میلیارد تومان فقط خرج توسعهاش کرده است. گاهی در روز ۱۰۰۰ پرس غذا فقط ارایه میشود.
زمانی فقط خودش و همسرش در آشپزخانه کار می کردند ولی حالا ۴۰ نفر از اهالی روستا روزانه در رستوران کار میکنند و روزهای شلوغ و فصل سفر این تعداد به ۶۰ نفر هم میرسند.
این کارآفرینی فقط مختص رستوران نیست از قِبَل توسعه کار خاور خانم، کسب و کار محلیها هم رونق گرفته است. در اطراف رستوران، دکههای فروش صنایه دستی، مرباهای محلی، ترشیجات، انواع لواشک و چای سبز درآمد روستاییان را افزایش داده است.
منو رستوران
بزرگترین مشکل در رستوران خاور خانم چابکسر انتخاب غذاست. غذاها چنان وسوسهکننده هستند که انتخاب را مشکل میکند.
کباب ترش، مرغ شکم پر، ته چین مرغ، خورش فسنجان شمالی، ماهیکباب، میرزا قاسمی، باقالا قاتق و…. بخشی از منوی رستوران خاور خانم چابکسر است. بخشی از ویژگی غذاها در این رستوران برای آن است که مواد روزانه تهیه میشوند. برای همین تازگی و شادابی مواد، خوشمزگی آن را چندین برابر کرده است.
اما واقعا باید در رستوران خاور خانم چابکسر چه خورد؟ کسانی که رفتند میدانند نمیشود یک غذا سفارش داد. توصیه ما این است که سفارشها متنوع باشد تا از همه غذا خورده باشید.
ابتدا آوازه کباب ترش و میرزاقاسمی خاور خانم همه جا را پر کرده بود و همچنان هم بهترینهاست. اما مگر میشود تا آنجا رفت و باقالاقاتق را نخورد به خصوص آن که غذای مورد علاقه خود خاور خانم است. برای همین برای پختش سنگ تمام میگذارد. به قول خودش آنقدری میپزد که لعاب بیندازد و همین لعاب این غذا را در این رستوران متمایز میکند.
برنجهای این رستوران همه کته و به شکل تهدیگی سرو میشود و وقتی پلوها وارد فضای رستوران میشوند عطر برنج ایرانی و کره همه جا میپیچد. خاور خانم از استفاده از چاشنیها دست و دلباز است. برای همین غذاهایش عطر ویژهای دارند.
یادتان باشد در رستوران خاور خانم چابکسر از مرغ شکمپر به سادگی گذر نکنید و اگر جا برای خوردن نداشتید برای وعده غذایی دیگر بخرید و ببرید. اما پیشنهاد ما این است همان جا و در وعده غذایی حاضر آن را امتحان کنید که گرمش چیز دیگری است.
برای کنار غذا هم ماست کوزهای، زیتون پرورده، سیرترشی و دوغ محلی سفارش دهید. توصیه میکنیم از ماست کوزهای نگذرید.
قیمت غذاهای رستوران خاور خانم چابکسر
قیمت غذاهای رستوران خاور خانم با توجه به کیفیت غذا بسیار معقول است و نباید بهای عجیب و غریب برای یک وعده غذا بدهید.
این جدای معروفیت این رستوران است. با آن که شهرت رستوران تا سراسر ایران رفته اما این روی قیمت غذاهای رستوران خاور خانم چابکسر تاثیر نگذاشته است.
رقیبان خاور خانم
پس از آن که شهرت رستوران خاور خانم چابکسر از مرزهای استان و شهرهای اطراف گذشت، بسیاری به این فکر افتادند که در نزدیکی آن رستورانی بزنند تا شاید مسافران منتظر در صف غذای خاور خانم خسته شده و به رستوران دیگری رضایت دهند.
حتی سرمایهگذاری پیدا شد و در ابتدای جاده سرولات رستورانی زد به نام «خاور خاله» تا شاید بتواند مسافران مشتاق و ناآگاه را به سوی خود جلب کند به خصوص آن که خاور خانم در میان محلیها به نام خاور خاله هم معروف است.
اما هیچ کدام نمیدانستند رازی که در رونق رستوران خاور خانم وجود دارد قطعههای پازلی است از انرژی و عشقی که این زن در پختن غذاهایش خرج میکند. همچنین کارآفرینی برای دهها روستایی و چشمانداز جنگل و دریا در یک قابی که این روزها کمتر دیده میشود و اگر هست ملک شخصی و ویلای اختصاصی است.
آدرس رستوران
آدرس رستوران خاور خانم این است: چابکسر، روستای سرولات، لیمه سرا، رستوران خاور خانم
تلفن رستوران خاور خانم چابکسر: ۰۹۱۱۳۴۴۴۹۳۴
ساعت کار رستوران خاور خانم: ساعت کار رستوران ۱۲- ۲۳
دوست دارید در مورد “رستوران نصرت ترکیه” هم بدانید؟
سلام.لطفاً ساعت کار را اصلاح کنین .ما برای شام رفتیم
منم وقتی قصه این خانوم خوندم فک کردم یه زن فوق العاده س ولی ایشون فوق العاده بی ادب هست که رفتار با مشتری رو بلد نیس وقتی بهش اعتراض کردیم دادزد همینی که هست من پول مالیات میدم …نی ندارم لیوان پلاستیکی یکبار مصرف اورد گفت یا نی یا لیوان …سیصد تومن پول غذا دادیم هیچی نفهمیدیم ظروف پلاستیکی انگار غذا نظری میداد خلاثه ازما گفتن نرید پشیمون میشید
لایک
واقعا همینطوره فقط و فقط تبلیغ
اولا اندازه غذاش قد کف دست یه بچه ست
بعدش دوساعت معطل میشی برا ۲ دقیقه نشستن
ساعت 12 تا 4الی5
از چمخاله تا رستوران خاور خانم امدیم چندین بار تماس گرفتیم هیچ شماره ایی پاسخگو نبود تا اینجا رسیدیم بسته بودبیمسولیتی کاکنان بود?
سه مدل غذا خوردیم هر سه بی کیفیت اصلا ارزش این همه معطلی رو نداشت
بیخودی گول تبلیغات نخورید نرید غذا اندازه گنجشک میده بعد ظروفش یکبار مصرف ..اگه چیزی میخای باید صدبارپله بری بالا پایین …هیچکی به هیچکی نیس نرید پولتونو دور نندازید رشت بهترین رستورانهارو داره با پذیرایی فوق العاده با احترام خاص…
دوشنبه رفتیم و گفتند دوشنبه ها تعطیل است. کسی دوشنبه برنامه ریزی نکند.
بسیار بسیار عالی بینظیر خوشمزه .حتما حتما پیشنهاد میکنم
افتضاح بود بدترین غذای شمال رو خوردم برامون یه خاطره ی خیلی بدی شد،،، فقط در رستوران رو ببنده تخته بشه بره،،، کارکنانش هم خیلی بی ادب بودن
غذاش بی کیفیت ..خاور خانوم فوق العاده بی ادب …پولی که گرفتن اصلا ارزش غذا رو نداشت وقتی به اون خانوم اعتراض میکنی بهت بی ادبی میکنه حتی نی جلومون نیتوردن میگه پول مالیات میدمنی ندارم
فضای بسیار عالی، غذا مرغ شکم پر سفارش دادم خیلی خوشمزه بود، سرویس دهی خوب ، حتما برای صرف نهار تو رستوران خاور خانم وقت بگذارید
البته 80 درصد نظرشان کیفیت مناظر و محل مورد هدفه نه صرفا غذا . معجزه که نمیشه تمام شمالی ها این گونه غذاها رو حتی بهتر بلدن . برای جاش میرن . کامنت هارو توجه کنید متوجه میشین
من منزلم متل قو هست و البته ساکن تهران هستم هر بار که میام حتما باید برم پیش خاله معمولا جوجه ترش و میرزا قاسمی باقالا قاتق میخوریم بی نظیره از بهترین مواد غذایی درست میشه و قیمتش هم خوبه و هم ویو خوبی داره حتما برید
به نظر بنده یک جای خیلی معمولی بود با غذای معمولی
اصلا ارزش دو ساعت تو صف موندن را نداشت
رفتار کارکنان بسیار بد بود
انگار نه انگار که کلی پول دادیم
توصیه نمیکنم
به نظرم تمام کامنت های منفی برای این پست کار رقبای حسود هست که به هیچ نحوی تا حالا نتوانستند خاور خانم را شکست بدهند.. هرکسی یکبار امتحان کنه خودش میتواند قضاوت کند
من رفتم دیگه کارمنداش اصلان ادب ندلرن خودشم ادم عصبی هستش رقبا چی اخه
ما روز 98/08/05 رفتیم کباب ترش و باقالی قاتق خوردیم.خیلی خوشمزه بود .کسی ام با مون بد نیود تمیزم بود. ازاصفهان بودیم هر 5 تاییم پسندیدیم
اونایی ک ب سرولات میرن حتما ی سر ب رستوران قزل چشمه شیخ زاهد ک کباب ماهیش معروفه برن
الاچیق های سنتی زیبا ،از یک سمت کوه و از یک سمت چشم اندازه ب دریا ،در کنار چشمه پر اب ،اونجا رو از خاور خانم هم بهتر کرده
من 15م آبان 98 رفتم رستوران خاور خانم . مرغ شکم پر – کباب چنجه و ماهی قزل سفارش داده بودیم- خیلی شلوغ بود ولی اصلا از کیفیت غذا کم نشده بود – واقعا غذاهاشون بی نظیره – چه شلوغ باشه چه نباشه .خاور خانم احتیاج به تبلیغ نداره .چون به عینه همه چیزو دیدم
فقط تعطیلات رسمی نرید چون واقعا شلوغه.
غذا بسیار معمولی و بی کیفیت و قیمت ها گران
رفتار پرسنل صندوق بسیار بد و زشت یک اقای چاق که اصلا بویی از ادب نبرده و به راحتی به خانم ها و اقایان توهین و بی احترامی می کنه و انگار ارث پدرشو طلب داره
مدیریت حاضر در سالن توان مدیریت ندارد
در کل هر خانواده فقط یکبار بره انجا دیگه نمیره
من انتقاد ازشون کردم و مدیریت اصلا حاضر به پذیرفتن انتقاد نبود و بویی از مشتری مداری نبردند چون سرشون شلوغه فکر می کنند خیلی کارشان درسته
اصلا ارزش کلی تو صف وایسادن را نداره…
البته ازاینکه کارافرینی کرده وبازحمت به اینجارسیده قابل تحسین هست ولی بایدگفت ارزش نداره۲یا۳ ساعت دنده بزنی باشکم گرسنه چه کاربه بری توصف که چی میخوام غذاسفارش بدم میخوام صدسالش نباشه تازه برخوردهای انچنانی هم روبروبشی پاشوبرودوکیلوراسته بگیربایه بسته ذغال چهارتادونه سیخ دوتاگوجه بزن شارژشی
سلام من در اردیبهشت ماه رفتم از صف خبری نبود ، ولی این همه که ملت تعریف میکردم ،نبود ،همه چیز عادی بود ،برای یکبار بد نیست،البته اگر بودجه اش را دارید ، اگر صرفآ برای غذا بری نمی صرفه ،ارزش نداره
ما سال ۹۸ رفتیم کیفیت غذا و قیمتها واقعا مناسب بودند.
ولی رفتار کارکنان خیلی بی ادبانه بود متاسفانه
و صف طولانی و بی مدیریت
من سال ۹۷ یکبار رفتم کیفیت غذا خوب بود مثل خیلی از جاهای دیگه که خوبه
صف طولانیش واقعا خسته کننده بود به نظرم تنها مزیتش اینه که بتونی توی بالکن بنشینی که اونم به خاطر شلوغی نوبتت نمیشه
جای پارک هم که نیست در کل اگه خلوت باشه ارزش داره در غیر این صورت نه
اونطوری که بزرگش کردن نیست واقعا
عااااااااااااااالییییییییییی
ماهم رفتیم عااااالیی کباب ترش و مرغ شکم پر فراموش نشه
سلام من ۳بار رفتم ولی بار آخر عهد بستم دیگه گول نخورم بسیار معمولی بودوارزش معطلی را نداره
مثل قدیم نیست
۲یا۳سال پیش خیلی بهتربود
البته قبول که همه چی گرون شده،ولی هم گرون کرده هم کیفیت روآورده پایین.
من28آبان98باخانواده رفتم همه چی عالی بود ازقبیل توجه به مشتری. ادب ونراکت کادر رستوران. ولی من فقط مرغ شکم پرش را تایید میکنم کباب ترش و جوجه کبابش چنگی به دل نمیزد
من سال 98 رفتم. غذاش خوبه ولی کارکنانش آدمهای سردی هستند و جوری برخورد می کنند انگار طلب کارند .
غذاش عالی بود ولی سرویس دهی و رفتار پرسنل خیلی بی ادبانه بود لطفا اصلاحش کنید
سلام ما سال قبل رفته بودیم فوق العاده شلوغ کیفیت غذا کاملا معمولی ۲ ساعت معطلی سرویس دهی ضعیف.وای در عوض تو متل قو رستوران سرچشمه رفتیم با اینکه رستوران کوچکی بود وتو خیابون اصلی هم نبود کیفیت غذا و قیمتا بی نظیر بود حتما امتحان کنید
خیلی عالی بود هن کیفیت غذا هم رفتار پرسنل هم خود خاورخانم و هم منظره بی نظیر رستوران ولی حتما ساعت ۱۲ اونجا باشین که خلوت باشه
خیلی عالی بود هم کیفیت غذا هم رفتار پرسنل هم خود خاورخانم و هم منظره بی نظیر رستوران ولی حتما ساعت ۱۲ اونجا باشین که خلوت باشه
من 8 سال پیش رفتم ولی الان فکر کنم خیلی شلوغه و جای پارک خیلی به سختی پیدا میشه . ولی غذاش خیلی خوشمزه بود
من 25 شهر یور 1399 برای ناهار به این رستوران رفتیم ما حدود ساعت2 رسیدیم خوب شلوغ بود ولی نه خیلی زیاد بیشتر برای بالکن صف ایستاده بودند وگرنه داخل سالن جا زیاد بود ما کباب ترش و جوجه و میرزا قاسمی خوردیم کیفیت و مقدار خوب بود و قیمت هم مناسب بود من همین غذا را رامسر خوردیم هم گرانتر بود و هم کیفیت پایین تر . در کل من راضی بودم مخصوصا منظر ه جالبی دارد شاید بعضی ها دنبال یک غذای فوق العاده باشند که معمولا تو رستوران های شلوغ اینطور نیست
نتیجه اینکه پرچم اصفهانی ها بلاست هزار پول غذا بوده 9 هزار دادن مشتری دائم شدند و به ددست و آشنا معرفیشون کردن الکی نیست اصفهانی بودن مررردمی خونگرررم.مهمان دوست خیر اندیش
ارزش یه بار دیدن و امتحانکردن را داره ولیکن اگه خلقیات شلوغی و تو صف ایستادن و جا پارک و اینا را ندارین پیشنهاد میکنم نرین
کیفیت غذا هم خوب هست ولیکن خیلی خاص نیست
انشالله که کرونا تموم بشه و همگی بتونیم مجددا سفر بریم