رستوران خاور خانم؛ گردشگری با غذاهای بهشتی

اگر تا دیروز کسی روستای سرولات در چابکسر را نمی‌شناخت اما امروز به لطف شهرت رستوران خاور خانم آوازه‌اش تا شرق و غرب کشور و حتی مجلات خارجی هم رسیده است.

این روزها رستوران خاور خانم، خود مقصد گردشگری است و بسیاری از مسافران خطه شمال برای صرف ناهاری خوشمزه و دیدن مناظری کم‌نظیر به سرولات سفر می‌کنند، غذای خوشمزه محلی می‌خورند و حین غذا خوردن منظره جنگلی را تماشا می‌کنند که در نهایت به دریا می‌رسد.

اما قصه این گردشگری سر دراز دارد. تا همین چند سال پیش نه وجود خارجی داشت و نه حتی کسی نام روستا را شنیده بود. نام چابکسر تنها در تابلوهای راهنمایی و رانندگی توجه‌های مسافران گذری را جلب می‌کرد که نشان می‌داد، اینجا مرز گیلان و مازندران است. حالا نام آن با اسم زنی گره خورده است که آوازه غذاهایش روزانه صدها نفر را روانه چابکسر و پس از آن سرولات می‌کند.

قصه زندگی خاور خانم

 

خاور خانم متولد ۱۳۴۸ در روستای سرولات است. او سال ۱۳۶۹ با همسرش اکبر لطفی‌نژاد ازدواج کرد و به قزوین رفت تا در آنجا زندگی کند. آقای همسر در نیروگاه شهید رجایی کار می‌کرد و خاور خانم که از نشستن در خانه خسته شده بود منشی یک دکتر شد. چهار سال بدین شکل زندگی کردند تا اینکه آقای لطفی‌نژاد از طرف کارش به بندرعباس منتقل شد. رفتن به شهری جنوبی برای زوج جوان بسیار سخت بود و از طرف دیگر خانواده‌ها مخالف این هجرت بودند. برای همین تصمیم گرفته شد که کار را رها کرده و به سرولات برگردند.

خاور خانم و همسر بعد از برگشتن به روستا، خانه نیمه‌کاره خود که ۷۰ متر بود را تعمیر کردند و ساکن شدند و در سالهای بعد از آن به کار کشاورزی مشغول بودند.

اما زندگی برای آنان خواب دیگری دیده بود. موقعیت استثنایی خانه آنان درهای آینده روشن را بر روی آنها باز کرد.

موقعیت خانه آنان چنان بود که از یک طرف رو به جنگل داشت و از سوی دیگر بالکنی ۲۰ متری رو به دریا و همین بالکن زندگی آنان را دگرگون کرد.

سال ۱۳۷۴ در حالی که خاور خانم کارهای روزانه خود را در بالکن و خانه انجام می‌داد، خانواده مسافری را دید که در زندگی خانه آنها بساط ناهار و پیک‌نیک را مهیا کرده‌اند. آنها مشغول آماده سازی غذا بودند که ناگهان باران شروع به باریدن می‌کند. در حالی که همه آشفته شده بودند از خاور خانم می‌خواهند تا بند آمدن باران در بالکن بنشینند. باران قصد قطع شدن نداشت و برای همین از صاحب‌خانه می‌خواهند که بساط کباب را در همان بالکن برپا کنند. غذا خورده شد و زمانی باران بند آمد که دیگر نزدیک به شب بود.

 

این خانواده اصفهانی ساکن تهران شب را در خانه خاور خانم می‌خوابند و فردا همراه او عازم بازار رامسر می‌شوند برای خرید. خاور خانم در گفت‌وگویی آن روز را چنین تعریف می‌کند: «با هم رفتیم بازار رامسر، ماهی خریدیم من خودم ماهی ها را پاک کردم، سرخ کردم، برنج درست کردم و اینطوری باهم دوست شدیم. موقع رفتن هم گفتند چقدرمی‌شود؟ من قیمت نداشتم. همینطوری گفتم هزارتومن. آنها اما ۹ هزارتومن به من دادند و موقع رفتن گفتند ما خیلی از دستپخت شما خوشمان آمد، می‌شود دوباره پیش شما بیاییم. آن موقع خانه ما تلفن نداشت، من شماره خانه برادرم را دادم و بعد از آن دیگر این خانواده شدند مشتری دائمی من.»

خانواده مهمان بعد از سفر خاور خانم، زنی که دستپخت عالی دارد را به بستگان و خانواده و دوستان معرفی کردند. به هر کسی که می‌خواست به رامسر و تنکابن سفر کند توصیه می‌کردند که سری به خانه خاور خانم بزند. شماره تلفن او را هم می‌دادند که از قبل برای‌شان غذا تهیه کند و این شد که خاور خانم آنقدر مشتری روزانه داشت که مجبور شد خودش و همسرش کار کشاورزی را رها کرده و میزبان مهمانان شوند.

پس از آن بود که به فکر راه اندازی یک رستوران محلی افتادند. بالکن ۲۰ متری که میزبان مهمانان بود گسترش پیدا کرد و حالا تبدیل به رستورانی شده است چهار طبقه بر بلندی‌های سرولات که از دو پیچ مانده به آن صف دو طرف ماشین‌های پارک شده را می‌توان دید.

رستوران خاور خانم، یک کارآفرینی به تمام معنا

 

به گفته خاور خانم، او اکنون صاحب رستورانی است که ۲۰ میلیارد تومان فقط خرج توسعه‌اش کرده است. گاهی در روز ۱۰۰۰ پرس غذا فقط ارایه می‌شود.

زمانی فقط خودش و همسرش در آشپزخانه کار می کردند ولی حالا ۴۰ نفر از اهالی روستا روزانه در رستوران کار می‌کنند و روزهای شلوغ و فصل سفر این تعداد به ۶۰ نفر هم می‌رسند.

این کارآفرینی فقط مختص رستوران نیست از قِبَل توسعه کار خاور خانم، کسب و کار محلی‌ها هم رونق گرفته است. در اطراف رستوران، دکه‌های فروش صنایه دستی، مرباهای محلی، ترشیجات، انواع لواشک و چای سبز درآمد روستاییان را افزایش داده است.

منو غذای رستوران خاور خانم

 

بزرگترین مشکل در رستوران خاور خانم انتخاب غذاست. غذاها چنان وسوسه‌کننده هستند که انتخاب را مشکل می‌کند.

کباب ترش، مرغ شکم پر، خورش فسنجان شمالی، ماهی‌کباب، میرزا قاسمی، باقالا قاتق و…. بخشی از منوی رستوران خاور خانم است.

بخشی از ویژگی غذاها در این رستوران برای آن است که مواد روزانه تهیه می‌شوند. برای همین تازگی و شادابی مواد، خوشمزگی آن را چندین برابر کرده است.

اما واقعا باید در رستوران خاور خانم چه خورد؟ کسانی که رفتند می‌دانند نمی‌شود یک غذا سفارش داد. توصیه ما این است که سفارش‌ها متنوع باشد تا از همه غذا خورده باشید.

ابتدا آوازه کباب ترش و میرزاقاسمی خاور خانم همه جا را پر کرده بود و همچنان هم بهترین‌هاست. اما مگر می‌شود تا آنجا رفت و باقالاقاتق را نخورد به خصوص آن که غذای مورد علاقه خود خاور خانم است. برای همین برای پختش سنگ تمام می‌گذارد. به قول خودش آنقدری می‌پزد که لعاب بیندازد و همین لعاب این غذا را در این رستوران متمایز می‌کند.

 

برنج‌های این رستوران همه کته و به شکل ته‌دیگی سرو می‌شود و وقتی پلوها وارد فضای رستوران می‌شوند عطر برنج ایرانی و کره همه جا می‌پیچد. خاور خانم از استفاده از چاشنی‌ها دست و دلباز است. برای همین غذاهایش عطر ویژه‌ای دارند.

یادتان باشد در رستوران خاور خانم از مرغ شکم‌پر به سادگی گذر نکنید و اگر جا برای خوردن نداشتید برای وعده غذایی دیگر بخرید و ببرید. اما پیشنهاد ما این است همان جا و در وعده غذایی حاضر آن را امتحان کنید که گرمش چیز دیگری است.

برای کنار غذا هم ماست کوزه‌ای، زیتون پرورده، سیرترشی و دوغ محلی سفارش دهید. توصیه می‌کنیم از ماست کوزه‌ای نگذرید.

قیمت غذاهای رستوران خاور خانم با توجه به کیفیت غذا بسیار معقول است و نباید بهای عجیب و غریب برای یک وعده غذا بدهید.

رقیبان خاور خانم

پس از آن که شهرت رستوران خاور خانم از مرزهای استان و شهرهای اطراف گذشت، بسیاری به این فکر افتادند که در نزدیکی آن رستورانی بزنند تا شاید مسافران منتظر در صف غذای خاور خانم خسته شده و به رستوران دیگری رضایت دهند.

حتی سرمایه‌گذاری پیدا شد و در ابتدای جاده سرولات رستورانی زد به نام «خاور خاله» تا شاید بتواند مسافران مشتاق و ناآگاه را به سوی خود جلب کند به خصوص آن که خاور خانم در میان محلی‌ها به نام خاور خاله هم معروف است.

اما هیچ کدام نمی‌دانستند رازی که در رونق رستوران خاور خانم وجود دارد قطعه‌های پازلی است از انرژی و عشقی که این زن در پختن غذاهایش خرج می‌کند. همچنین کارآفرینی برای دهها روستایی و چشم‌انداز جنگل و دریا در یک قابی که این روزها کمتر دیده می‌شود و اگر هست ملک شخصی و ویلای اختصاصی است.

آدرس رستوران خاور خانم: چابکسر، روستای سرولات، لیمه سرا، رستوران خاور خانم

تلفن رستوران خاور خانم: ۰۹۱۱۳۴۴۴۹۳۴

ساعت کار رستوران خاور خانم: ساعت کار رستوران  ۱۲- ۲۳

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 16 =